20. tammikuuta 2011

KUTEN NISKAVUOREN HETA: ULOSHAKUUN

Lumesta tarpeekseen saanut espoolaismies on nyt sitten julkkis.Tämä tuo muassaan kuuluisuuden kirot.Nyt on kaiveltu esille kaverin velat! Ihan ulosotossa kuulemma.Tarkasti oli joku laskenut,kuinka paljon jää käteen omaisuuden myynnin jälkeen Thaimaahan muuttoa varten,kun vouti on ottanut omansa.Mistä näitä kaikkia tietoja oikein saa ja miksi ne kiinnostavat? Kaveri hoitaa asiansa,pakkaa perheensä koneeseen ja lentää auringonpaisteeseen.Sillä selvä.

Ehkä tästä syntyy jonkunlainen buumi ja useampikin suomalainen ottaa ja lähtee kyllästyttyään pohjoisen talveen.Uuttahan ja tavatontahan se ei ole.Kautta aikojen on pöllytetty jaloista Suomen tomut,sanottu hyvästi.Oli Ruotsi,Kanada,USA ja nykyisin Turkki ja Espanja kuin moni muukin maa houkuttimena.Ystäväni Hepikin on jo katsastanut Alanyassa asuntoa.Kertoi puhelimessa,kun en ollut vastannut viesteihin ja Hepiin iski huolestuneisuus.Viestejä en ollut jostan syystä saanut.Turkki on muuttanut ulkomaalaisasujien lakipykäliä ja Hepin mukaan juttu mutkistuu.Asumisluvan saa kolmeksi kuukaudeksi ja sitten pitää palata omaan maahansa kolmeksi kuukaudeksi ja rumba taas alusta.Eräs siellä jo vuosia asunut nainen on pulassa,kun oli käymäsillään Suomessa ja joutuu nyt kuulemma odottamaan kolme kuukautta päästäkseen omaan kotiinsa Turkkiin.Olisikohan kaksoiskansalaisuudesta apua? Ja onko pykälät ymmärretty oikein?

Eilen kamppailin miehen kanssa lähikauppaan.Lunta ja loskaa joka puolella,melkein ylipääsemättömiä kasoja kun piti katuja ylittää.Manasin taas tätä kaupungin lumitouhua.Pyörätuoli oli täynnä ostoskasseja,painoi turkasesti ja hengästyin totaalisesti.Piti pysähtyä päästämään höyryjä.Neljä ihmistä matkan varrella tarjosi ystävällisesti apuaan.Kiitin ja torjuin.Ähelsin milloin työntämällä ja milloin vetämällä lastin kotiin ja vannoin heti eteisessä että "ei koskaan enää". Vannoin hankkivani apua.Ennen oli helppoa,kun mies suostui olemaan edes päivän viikossa päivähoidossa.Sitten tahtoi pois ja minä otin.Tuuraaja käy korkeintaan pari kertaa kuussa.Miestä ei voi roskiskeikkaa paitsi jättää yksin kotiin.Huomenna taas kaupungille ja mies mukaan.Herkun kassat varmaan luulevat meillä olevan kymmenhenkisen perheen mitä tulee ruokaostoksiimme.Onkohan kaikilla kahden jäsenen perheillä samanlaista? No,jotkut käyvät ruokakaupassa päivittäin.Meillä se on harvanlaista.Täytän myös aina käydessäni pakastinta,jotta ostettavaa piisaa.Juu,joskus olen kurkkua myöten täynnä ja suollan jeremiadeja kuten nyt.On oikeus.Eikös olekin? Menee ohi,kuten nytkin.Kunhan repesin.Ja kaikki johtuu tästä turkasen lumesta.Minkähänlainen terveydenhoito on Thaimaassa?

Heräsin varhain.Ulkona pimeää.Työhön menijöiden ikkunoissa valot.Jätehuoneen ulkovalo ei pala.Pitää rämpiä pimeässä.Minähän en soita huoltoon ja ilmoita,en.Tehköön tällä kertaa sen joku muu.Talven selkähän taittui eilen,jotta kohta ei valoja tarvita.Aurinko jo Utsjoen horisontissa,kaamos päättynyt.Lakkasuot valmistautuvat sesonkiin kohtapuoliin,vaikka mutkamäissä yhä riittää väkeä.No eihän se kevättä vielä tiedä tietenkään,vaikka Heikki meni jo.Hertsileijaa,tämähän on tammikuuta!

Mies tänään lääkäriin.Outoa ihottumaa ja raapii.Epäilen erästä lääkettä,johon apteekissa puolipakottivat vaihtamaan sen halpuuden takia.Mukamas samat aineet.Haittavaikutuksena yksi kymmenestä saa kutiavaa ihottumaa.Se yksi on juuri näemmä minun mieheni.Jos lääkäri (se komistus Mehiläisessä) on samaa mieltä,palaudun oitis kalliiseen rohtoon.Ehkä lääkäri kirjoittaa paperin Kelaa varten,jossa kerrotaan lääkkeen olevan sen ainoan ja oikean.

Että tämmöistä näin aamutuimaan.Höpönlöpöä.Seuraavalla kerralla asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti