30. elokuuta 2010

UUDEN VIIKON ALUSSA

Kahta viimeistä elokuun alakuun päivää viedään.Sitten kirjoitamme "syyskuu".Kaksi viikkoa lomaani!Harmaata tänäänkin ja sateen aavistus ilmassa.Alan järjestää parveketta talviteloilleen.Palmu on jo sisällä,toinen puu tänään.Alkaa kynttiläaika.

Somalialaiset senkuin lisääntyvät Suomessa.Nyt on perheenyhdistymisen vuoro ja perheeseen kuuluu sekä omia että kasvattilapsia.Mistä tämmöisille suurperheille asunnot,jos muutto kaikille "perheenjäsenille" sallitaan Suomeen? Skeptinen kun olen,luulen somalialaisilla olevan ketunhäntä kainalossaan.Miksi meitä käytetään hyväksi? Ja miksi me sallimme sen? Jos maahanmuuton kiristymisestä totta tulee,hyvä niin.Olisiko meissä vihdoinkin miestä tähän? Hyytyisi muulta Euroopalta pilkkahymy.

Venäjä ja Kiina alkavat maiden välisellä rajalla suojella siperiantiikereitä.Niitä on vähän maailmassa ja salametsästys kukoistaa.Ihminen on pedoista julmin.Joskus nuorena lukiessani suurten valkoisten metsästäjien seikkailuista Afrikassa nautin jännityksestä.Mieleeni ei juolahtanut eläinten väheneminen ja niille tuotettu tuska.Nyt juolahtaa,on juolahtanut jo kauan sitten.1900-luvun alkuvuosikymmeninä oli suorastaan muotia matkustaa Afrikkaan tapporeissuille.Siinä puuhassa olivat mukana niin kuninkaat,prinssit,kirjailijat,taiteilijat,poliitikot kuin muut silmäätekevät. Kun oli eläimeltä viety henki,otettiin valokuva.Ruumis makasi maassa tappajan toinen jalka kupeellaan ja räps kuva tuli.Ihminen osoitti ylemmyyttään luomakunnan kruununa.Kansallispuistot ja luonnonsuojelualueet hillitsevät hiukan metsästämistä ja safareilla opastetaan ihmistä näkemään eläimet vapaina ja ylpeinä niiden oikeassa ympäristössä.Siellä niiden kuuluukin olla.Ei tyhjänpäiväisenä impotenssia mukamas nostattavana sarvijauheena purkissa,taljana takan edessä tai seinällä pelkkänä päänä tuijottavine lasisilmineen.

Nyt joku ajattelee,että vastustan tappamista ja olen kasvissyöjä.En vastusta enkä ole.Syön lihaa sen kuin kerkiän.Ja syön myös tavanomaisten lisäksi villisikaa,strutsia jne.Mutta ne ovat tarhaeläimiä kuten lehmät,siat ja lampaat.Tappamista tappamisen vuoksi luonnossa en hyväksy! En hyväksy,että ihminen vie eläimeltä hengen omiin mitä hulluimpiin tarkoituksiinsa,joilla ei ole ruuan kanssa mitään tekemistä.Impotenssi ei kohoa,vaikka söisi kippokaupalla sarvikuonon sarven jauhettua sarveisainetta ja gelatiinia,joista sarvi muodostuu.Huuhaaoppia.Lattialla ei tarvitse olla jonkun sukupuuton partaalla olevan eläimen talja.Tulen murheelliseksi katsellessani metsästäjän seinillä kehyksissä olevia täytettyjä eläinten päitä,jotka kuuluisivat olla kiinni elävässä ruumiissa jossain savannin ruohikossa,jossa on luonnollinen eläinten oma laki saalistajan ja saaliin välillä.Näitä ihmisen tekoja en hyväksy.

Ihmisen hommat hämmästyttää kaikella tavoin.Nyt Italian vuorten kupeilla on kuollut yösienestäjiä.Yöllä kuulemma siksi,että hyvä sienipaikka pysyy salassa.Kiipeilevät kuin oravat pitkin seinämiä sienten perässä ja kuolo on käynyt.Pitkälti toista kymmentä sienestäjää on heittänyt henkensä pudottuaan rinteiltä.Mitä hullua tämäkin!Kesän sääolot olivat otollisia,sienet kasvoivat ja kukoistivat.Huonosti kävi sitten ehkä taitamattomille.Mukana liian suurta luottamusta omalle kiipeilyosaamiselle.Surullista.Kun ei olla hämähäkkejä tai edes hämähäkkimiehiä. Niin kuin se yksi,joka kiipeilee pilvenpiirtäjissä pitkin maailmaa ilman köysiä ja muuta turvallisuutta antavaa.Kaveri pidätetään,annetaan sakkoja ja eikun taas ylös pystysuoraa talon seinää aina melkein taivaisiin asti.Toiset valloittavat vuoria,toiset rakennuksia.

Minä valloitan nyt kylpyhuoneen ja vien miehen suihkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti