18. elokuuta 2010

PIENI SYKÄHDYS KESKIVIIKKOA

On se vaan niin hienoa asua maailman parhaimmassa maassa,eiks olekin?! Tänäänkin aurinko noussut,vaikkakin sadepilvien takana.Puiden lehdissä riippuvat pisarat.Ihmiset kulkevat toimiinsa onnellisina ja iloisina.Meilläkin oli hyvän yön jälkeen hyvä aamu.Kahvit juotu,aamiaiset syöty,lääkkeet otettu ja tänään vielä suuremmitta vaikeuksitta.Eihän tämän mukavampaa aamua voisikaan tässä maailman ykkösmaassa olla.Suloinen viihtymyksen tunne täyttää sydämeni.

Eilen napsin kaikki loputkin kukkani laatikoista.Ei enää kastelemista.Sitä ei kai kukaan tiedä,miksi ennen aikojaan nuukahtivat,vaikka ahkerasti niitä vedellä ravitsin.Ruvennenko samaan rumbaan vielä ensi kesänä,se jää nähtäväksi. Tuuraajakin oli eilen ja minätyttö kaupungilla.Taas on hiukset kunnossa ja maljakossa komea hortensia.Tuuraaja on alkanut meillä viihtyä ja antoikin yllättäen ajat aina lokakuuhun asti.Ei nyt jokaisena viikkona sentään meille vahdiksi tule,mutta hyvä edes näin.Jokainen vapaa on minulle tervetullut.Entistä enemmän osaan nauttia olemisestani ihan vaan itseni kanssa kahden.Vaikka sopisihan tuohon ystävä jos toinenkin esimerkiksi kahvilareissulle.Kävisimme kunnon keskustelemuksia ihan maailmaakin parantaen.Suomessahan on kaikki hyvin,kuten todistettu on. Vai onko?Nythän selvitellään,josko Newsweek olisikin sekoittanut Sveitsin ja Suomen pisteet.Jos näin on,jää Suomi kakkoseksi,tosin niukinnaukin.Niin että otetaanpas nyt rinta rottingilta pois ennen kuin asia selviää.

Jauhelihaa löytynyt Espoon metsästä! Lihapaketteja,joiden viimeinen käyttöpäivä vielä edessä päin.Miten ja miksi ovat sinne joutuneet? Tätä mysteeriä myös selvitellään.Siinä oli lihat löytänyt lenkkeilijä hetken ollut silmät ymmyrkäisinä satojen pakettien lihavuorta hämmästellessään.Johtavatko jäljet oikeaan sylttytehtaaseen?

Yritän saada olkapäästä aikaa lääkärille.Nihkeää on.Kunnalliset terveysasemat muuttuneet niin,että toimistoväki,joka vastaa vastaanottoajoista,seuloo kiireelliset ja kiireettömät vaivat. Eivätkä aina ole saaneet edes koulutusta vaivojen määrittelemiseen. Minun olkapääni haittaa jo jokapäiväisiä toimiani,kuten arvata saattaa omaishoitajan työssäni.Taannoin lääkärin määräämät rohdot vain pahensivat tilannetta ja lopetin niiden nauttimisen.Nyt toista aikaa tuntuu olevan mahdoton saada,vaikka hoito on ikään kuin kesken.Sain jo kerran: puolentoista kuukauden päähän! En hyväksynyt.Nyt on asia avoin ja odottelen saavani edes puhelimitse lääkäriin yhteyden.Jos hiukan vielä lisää suivaannun,varaan ajan yksityislääkäriltä.Näinköhän kaupunki toivookin asiakkaittensa kaikkoavan yksityiselle puolelle? Ei taida kaikki ollakaan parhain päin tässä "hyvässä" maassa.
Ja juuri Newsweek Suomen terveydenhoitoakin kehui!

Mies tuli äänikirja-Irlannista pois ja on nyt Urho Kekkosen miniän kirjassa niin Kekkosen perheen julkisessa kuin yksityisessä elämässä.Kun Matti Kekkonen meni naimisiin ja lähti häämatkalle Kekkosten huvilalle, matkusti anoppi Sylvi Kekkonen mukana "laittamaan heille ruokaa". Kilttinä poikana ja miniänä ei nuoripari pannut hanttiinkaan ja niin oli kolme pyörää kuherruskuukauden vietossa.Liekö ollut hienoinen omistamisen merkki poikaa kohtaan?

Tämmöistä näin elokuun alakuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti