22. elokuuta 2010

RASISMIA?

Leimataan minut nyt sitten muukalaisvihaajaksi tai ei,niin lehtien ja muun median tietojen mukaan romanialaiset osoittautuvat usein tihutöitten tekijöiksi.Uspenskin katedraaliin murtautui romanialaisia,varkaudet ovat hyvin usein romanialaisten suorittamia,he ovat mukana asuntomurroissa ja nyt löytyi helsinkiläismiehen kadoksissa ollut asuntovaunu romanialaisten leiristä jne jne. Ei köyhyys,jos heillä sellaista edes on,anna oikeutta tehdä rikoksia ja väkivaltaa. Kuinka ihmeessä me emme pääse heistä eroon? Puhutaan ihmisoikeuksista,vapaasta liikkumisesta maasta toiseen,huonoista oloista omassa maassa ja vaikka mistä.Ei nämä seikat anna oikeutta käyttäytyä meillä eikä muuallakaan lakien vastaisesti.Olen Jutta Urpilaisen kanssa samaa mieltä,että maassa maan tavalla tai maasta pois.

Arvaan ja tiedänkin romaneilla yleensä olevan hiukan hällävälikulttuuri,joka juontuu jostain aikojen takaa.Ei aina osata erottaa,mikä on mun ja mikä sun.Tai ei tahdota. Minun sympatiaani nämä ihmiset eivät ole alunalkaenkaan saaneet.Olen joutunut joidenkin kerjäläisten aggressiivisen käyttäytymisen kohteeksi,joka on lisännyt vastenmielisyyttäni heitä kohtaan.

Jotkut suomalaiset ihmisoikeusjärjestöt puolustavat ja puoltavat näiden ihmisten oleskelua maassamme.Kuinka ihmeen siniset silmät heillä on? Eivätkö he näe mitä heidän edessään tapahtuu? Miksi he ikään kuin hyväksyvät romanien ja romanialaisten rikollisuuden? Arvaan heidän sanovan ja ajattelevan,että rikokset,pahoinpitelyt,varkaudet ym ovat yksittäisiä tapahtumia,joka on valitettavaa ja mustaa siten koko joukon. Minulla on toisenlainen käsitys ja uskon vakaasti kaiken olevan järjestäytyneen rikollisryhmän johtamaa.Näin ajattelee ja uskoo moni muukin suomalainen.Uskon myös,että rikoksista osa on yksityisyritteliäisyyttä,josta hyöty lankeaa vain itselle.Pitäkää kiinni lompakoistanne väentungoksessa! Tarkistakaa ovisilmästä tulija,ennen kuin avaatte oven! Pitäkää itsestänne hyvää huolta! Sillä tämä ihmisjoukko on tullut meille jäädäkseen,jos emme muuta lakiamme koskien avointa kerjäämistä kaduilla,leiriytymistä mihin vain ja muutosta tiukempaan suuntaan rajoillamme.Tämä maailman parhaana maana,jonka Newsweek loppujen lopuksi vahvisti, oleminen tuo myös ikäviä lieveilmiöitä ei-toivottujen ihmisten muodossa.

Ranska on saanut tarpeekseen huonosti käyttäytyvistä romaneista ja palauttaa heidät omiin maihinsa vastoin niiden mielipidettä,jotka puolustavat sielläkin romanien oleskelua,leiriytymistä pitkin ja poikin.Leireissä on epähygienisyyttä ja taudit leviävät. Jos ihmiset eivät halua käyttäytyä kuten maan lait edellyttävät,on oikeus heidät karkottaa.Näin pitäisi meilläkin olla.Tosin jo Ranskan uutisissa toimittajille kerrottiin,että "me tulemme takaisin".Euroopassa kärsitään romanien takia,rikostilastot muuttuvat ikävämpään suuntaan,maiden asukkaat eivät ole enää turvassa.Ja kullakin maalla on jo rikolliset omastakin takaa.Niin Suomessakin.Myös heidän joukossaan,jotka ovat saaneet oleskeluluvan ja jopa Suomen kansalaisuuden joskus aiemmin.Ranskassa annettiin rohkeasti lähtökäsky romaneille(vapaaehtoinen lähtijä saa lähdöstään maksun) ja sille nostan hattuani.Kunpa meilläkin uskallettaisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti