12. elokuuta 2010

ROSVOILUA JA VÄLINPITÄMÄTTÖMYYTTÄ

Nyt on sitten keksittävä este bensavarkaille huoltoasemilla.Mutta mikä? Bensarosvoilu teettää poliisilla liikaa töitä. Hommat heillä vähenisivät,jos huoltamot itse tekisivät asialle jotain sen sijaan,että soittavat aina virkavallan apua.No,silloin kun minä aloittelin autolla ajoa,jokaisella asemalla oli henkilö/henkilöt,jotka lurauttivat tankkiin halutun polttonestemäärän.Huoltamoilla oli muutenkin noihin aikoihin suorastaan nautinto asioida.Tehtiin kaikki pikkuhommat,kun nykyisin vaaditaan itsepalvelua tai sitten on ajettava vaihdattamaan lamppu korjaamoon.Mutta ensin pitää tietysti varata aika vastaanotolle.Jos huoltoasemilla olisi henkilökuntaa täyttämässä autojen tankit,eikä kukaan muu voisi mittareita käpälöidä,niin varkaudet olisivat eliminoitu.

Semmoinenkin ehdotus liikkuu ilmassa,että pitäisi bensa maksaa etukäteen.Väärä ratkaisu.Vielä luulen olevan kaltaisiani autoilijoita,jotka panevat tankkinsa täyteen.Miten sen maksaa etukäteen? Tämä "täyteen" oli minullakin vakiovastaus,kun huoltoaseman kaveri tankkia täytti.Nykyisin en enää edes huoltamoilla käy.Autosta luovuin miehen sairastuttua,vaikka siinä pari ensimmäistä vuotta vielä sen kanssa sinniteltiinkin.Opin hujauksessa heittämään pyörätuolin takakonttiin! Ja opin lopulta itse tankkini täyttämään,kun huoltoasemat luopuivat muusta henkilökunnasta kuin kassasta sisällä,jonka duuni oli samalla myydä kahvit ja pullat.Joka taas joskus tuntui olevan pääasia nk.huoltoasemilla.Sitten alkoi auton pito kohdallamme olla liian työlästä liikuntarajoitteisen kanssa ja niin minusta tuli autoton nainen.

Ennen kuin keksitään ratkaisu bensavarkauksille,ehditään teettää poliisilla paljon töitä.Tässä maassa kun joskus asiat tuntuvat muuttuvan ja edistyvän sangen hitaasti.Saadaanko tämmöistä polttoainerosvoa edes ikinä kiinni,vaikka minkälaiset valvontakamerat olisivat asemilla vahteina? Voihan siinä kaveri seistä rekisterikilven edessä kasvot poispäin kamerasta ja toinen ottaa myös kasvottomana bensat.Ja sitten äkkiä menoksi.

Seuraavaksi pätkä purnausta.Kuten olen vähän väliä maininnut,on minulla kaksikin kukkamaata pihalla,joita hellien olen hoivaillut.Eräänä päivänä ollessani taas kasteluhommissa huomasin naapurin leikanneen omia ruusujaan ja oksat,jotka olivat riistäytyneet aidan toiselle puolelle,oli annettu pudota niille sijoilleen.Tämä tarkoittaa että kukkamaani päälle.Siinähän revin margareetojen välistä piikkisiä oksia manaten samalla ihmisten joko tyhmyyttä tai laiskuutta.Kokosin aikamoisen läjän oksia naapurin pation eteen.Tulin kotiin ja kirjoitin kirjeen,jossa kerroin kohteliaasti mitä kuuluu tehdä omilla viljelyksillään siistimisten jälkeen.Oksaläjä hävisi seuraavana päivänä.Jokaisenhan on tietysti korjattava roskikseen omat roippeensa eikä jättää niitä toisten kontolle.Ja mikä vielä rumempaa käytöstä: kauniiden kukkien päälle.Vaikka oksat olivatkin rönsyilleet väärälle puolelle,kuuluvat ne tietysti sille henkilölle,jonka mailla niiden juuretkin ovat.Onko ihmisten korvien välissä enää nykyisin muuta kuin suuri tyhjyys?

Olenko liian vaativa? Olenko kohtuuton,kun odotan ihmisiltä edes jonkunlaista toisten ihmisten huomioimista ja kohteliaisuutta toisia kohtaan? Enkö oikein mahdu tämän päivän maailmaan,jossa ei välitetä mistään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti