31. elokuuta 2010

OSALLISTUMISTA MIELIPITEILLÄ

Ovat Virossa vähentäneet suomenkielen opiskelua! Ymmärrettävää. Nyt voidaan valita muitakin kieliä,joita opiskella ja siellä niin kuin täälläkin nuoret vannovat englannin nimeen.Ennen vanhaan oppivat Suomen televisiosta suomea ja se oli silloin,kun virolaisten elämä oli rajattua Neuvostoliiton aikana.Viro itsenäistyi,rajat aukenivat,muu maailma olikin ykskaks ulottuvilla.Ei "porojen" kieli enää kiinnostanutkaan.Sitten kun tämä suomea osaava sukupolvi Virosta häviää,ei sikäläisissä kaupoissa enää suomea ymmärretäkään.Minua on aina hämmentänyt se,että Tallinnassa pärjää suomella.Ilahdun suorastaan,jos joudun käyttämään englantia.Viroksi osaan sanoa päivää ja kiitos.

Ranskassa jatketaan kovaa linjaa ulkomaalaisten oleskeluissa.Romanien passittaminen omiin maihinsa jatkuu.Kerjääminen Ranskassa myös muuttunut aggressiivisemmaksi,rötöstelyt lisääntyneet,leiriytyminen minne tahansa ärsyttää jne.Edelleen minusta oikein,että siivotaan.Enkä ymmärrä,miksi toimenpide on saanut niin paljon vastustusta.Kysymyshän on ei-toivotuista ihmisistä,jotka antavat piutpaut lakipykälille ja hyvälle käytökselle.Eräässä valokuvassa heidän karkotustilanteessaan bussissa istuva romani näyttää kansainvälistä keskisormimerkkiä toimittajalle. Siinäkö heidän asenteensa?

Miksiköhän meillä Suomessa ei ole tapana nukuttaa karhu ja kuljettaa se pois asutuilta seuduilta? Nyt oli omenavarkaissa ollut vuoden ikäinen pentu tapettu,kun oli ihmisten pihoilla Mikkelissä ollut säikäyttelemässä ihmisiä.Miksi pitää aina ottaa henki? Kyllä karhunen olisi mahtunut jonkun avopakun lavalle metsään vietäväksi,jota takuulla on Mikkelinkin ympäristöissä.Onko helpompaa ampua kuula kalloon kuin tuntea hieman inhimillisyyttä?

Vanhat saksalaiset ihmiset haluavat kuulemma lukea huonoja uutisia nuorista! Vaikka ehkä tutkimustulos kertoo totuuden,en tiedä nauraako vai itkeä. Itsetuntoa nostetaan tutkimuksen mukaan sillä,että toisilla menee päin honkia.Yhden lajin kateutta sekin.Kyllähän se tietysti saattaakin ottaa päähän,että ikääntyy,rumentuu,rampaantuu,lihavoituu,eikä kelpaa enää muuhun kuin vanhana olemiseen.Sitten saa lukea nuorempien onnesta ja hyvinvoinnista ja jos seassa on heillä edes hippunen epäonnea,niin hyvä mielihän siitä tulee.Ihmettelen näiden vanhojen asennoitumista,ihmettelen kovasti.Ovathan hekin olleet tyytyväisiä työtä tekeviä onnellisia nuoria aikanaan.Nämäkin nyt kateuden kohteet vanhenevat.Katkeroituvatko hekin? Kummallinen on ihmismieli.Ja onko tämä saksalainen tapa kohentaa omaa itsetuntoa yleismaailmallista? Entäs me suomalaiset vanhat?

Kyllähän se tietysti tuntuu ikävältä,kun mainoksetkin on suunnattu vain nuorille.Aivan kuin vanhemmassa väestössä ei olisi ostovoimaa tai halua näyttää tyylikkäältä ollenkaan.Valmisvaatteet ovat yleensä ainoastaan hoikille.Mutta kenkäteollisuus on huomioinut,että varsinkin naisten jalat ovat suurentuneet.Naisille on yli neljänkymmenen numeroisia kenkiä kaupoissa runsain mitoin.Miksi vaateteollisuus sitten laahaa perässä? Kyllä pulleakin vanha nainen haluaa näyttää hyvältä,vaikka rakennekynnet eivät olekaan hänen investointinsa onneen,kuten HS eilen selvitteli.Turhamaisuus on vahvasti tätä päivää.Aivojen kapasiteetista viis.No,sanotaanhan sitä,että mies on aina pelännyt älykästä naista.Niin että aivan oikein: satsataan me vain ulkonäköön,sillä ainoastaan kauneus on valttia. Miehet huokaavat helpotuksesta.

Minä olen vanha nainen,siis 25v,mutta olosuhteisiin nähden onnellinen vanha nainen ja vielä ilman kateuden häivääkään mihinkään suuntaan.Minun investointini onneen olisi uusi ulsteri,joka ei ole lyhyt eikä 3/4.Tässä on nimittäin aukko vaateteollisuudessa ja siitä olen jo muutama vuosi sitten julistanut sodan vaatetehtaille,suunnittelijoille ja kauppojen sisäänostajille.Pitänee taas lähteä katsastamaan,josko pärmänttäykseni muutamalle takkikauppiaalle olisi tuottanut tulosta. Heikunkeikun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti