20. elokuuta 2010

KIRJOITTELIJAN MIETTEITÄ

Lipittelen tässä samalla Mucha-mukistani aamukahvia ja annan ajatusteni seilaantua puuma-ilmiöön. Mikä se oikein on? Se,joka maailmalta meillekin rantautui sekoittamaan entistä turvallista naisen ja miehen välistä seurustelua.Mikä on tämä kynsiään teroittava puumanainen,joka hamuaa pitempi- tai lyhyempiaikaiseksi kumppanikseen itseään nuorempaa miestä? Ja mikä tässä asiassa nyt tiettyjen piirien elämää sekoittaa? Kysymyksessä on kuitenkin aikuiset ihmiset.Eikös tämmöinen eri-ikäisyys voisi olla vain elämän ilakointia? Maailman sivu ovat puumanaiset olleet metsästysretkillään.

Minun silmääni särähtää paljon pahemmin ne valokuvat,joita joskus tupsahtaa lehtien palstoille Thaimaasta päin,jossa hikinen möhömahainen jo vanhuuden kynnykseen kompasteleva eurooppalainen mieshenkilö taluttaa kadulla sikäläistä tyttöä,joka on vielä lapsi.Siinä on perverssi maku! No,kyllähän tämän erään kaikkien tunteman suomalaisen poliitikonkin likaisilta haiskahtavat ja julkisuuteen levinneet tekstiviestit alittivat riman.Siinä asiassa haisi huonot käyttäytymistavat.Vaikkakin oltiin aikuisten asialla.Niin vain on,että myös vanhemmat miehet ihastelevat itseään nuorempia naisia.

Tutkimukset kuitenkin osoittavat puuma-ilmiön olevan "hattaran",kuten sitä nimitettiin.En tiedä,vaikutanko tyhmältä,mutta minusta koko asiasta pidetään turhan suurta melua ja kauhistellaan,josko nyt maailmasta loppuvat lapset,kun tämä jo ehkä maho puumanainen ei voi lisätä lapsisyntyvyyttä.Kun kuitenkin,johon pyhästi uskon minäkin,naiset etsivät oikeaksi elämänkumppanikseen suunnilleen itsensä ikäistä miestä,joka on turvallinen ja luotettava ihminen.Sitä paitsi osa puumanaisista on jo "lisääntynyt ja täyttänyt maan".Nyt on leikkien vuoro.Enkä yhtään ihmettele,että tämmöinen 50+ nainen katselee mielellään kireäperäistä nuorta salskeaa hyväryhtistä miestä,joka suo hänelle valloittavan hymyn.Itse kuulun jo siihen ikäluokkaan,joka voisi olla monen vastaantulijan isoäiti ja pidän kuitenkin aivan luonnollisena käytöksenä katsellessani mielihyvällä komeaa ja tyylikkäästi pukeutunutta minua nuorempaa miestä (myös vanhempaa).Olosuhteiden salliessa ei minulla olisi pientä flirttiäkään vastaan mitään.Mutta nk.puumanaiseksi minusta tuskin olisi aikanaankaan ollut.

Joku saattaa teilata näiden naisten käytöksen,jotka etsivät seuraa nuoremmista miehistä.En edelleenkään näe siinä mitään kummallista.Maailmalta on ladeltu oikein tunnettujen naisten nimiä,jotka ovat jopa avioituneet itseään nuorempien miesten kanssa.Onko kyse aitoudesta? Rakkaudesta? Rahasta? Vai kuuluisan naisen seurasta? Yks lysti minulle ja oikeastaan pitäisi olla kaikille muillekin.Elä ja anna toistenkin elää.Puumanaistenkin.

Mitäpä sitä muuta? Aurinkoinen paistaa ja syksy on jo ovella.Aamuisin aika viileää,eikä yö enää kutsu parvekkeelle istuksimaan.Tosin olen nukkunutkin sujuvasti viime aikoina.Vaivaavaan olkapäähän saan ensi viikolla kortisoniruiskeen.Avasin netin ja luin muutaman kauhujutun kortisonin seuraamuksista.Ei olisi pitänyt.Sitten juttelin sairaanhoitajaystäväni kanssa,joka vakuutti yhden pistämisen olevan turvallisen ja siitähän onkin kohdallani kysymys.Että rohkeasti vain päin ja sitten toivotaan avun tulevan ja kiertäjäkalvosinvaivani loittonevan kropastani.Rasitusvamma,joka seuraus monivuotisesta pyörätuolin lykkimisestä.Jos mies kykenisi itsenäisesti hallitsemaan motorisoitua kulkuvälinettä,hommaisin oitis.Mutta rahkeet ei siihen hänellä riitä.Siispä reippaasti kiinni vain edelleenkin pyörätuolin kahvoihin ja menoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti