30. maaliskuuta 2010

PIINAVIIKON KUULUMISIA

Eilen,malkomaanantaina, kirjoitin Italiaan ystävälleni kirjeen.Asuu Napolin liepeillä ja se osa maata uhkaa hukkua tsunamin alle,jos merenalainen tulivuori purkautuu.En puhua pukahtanut moisesta.Mitäs sitä ennenaikaisesti maalaamaan piruja seinille.Jossittelulla saadaan aikaa paljon harmia,turhaa pelkoa ja pahimmassa tapauksessa paniikkia.Autoon vaan ja ylävimmille maille kiireimmiten.Varoitus annetaan yleensä melko hyvissä ajoin,että ehtii hyvin kissan sanoa.Taikka sitten ei anneta,eikä ehditä ja voihan se olla,ettei koko vuori inahdakaan.Onhan se ollut vaiti tähänkin asti.Juttua riittää.

Huomenna,kellokeskiviikkona, viedään viimeistä maaliskuun päivää ja harmaata ilmaa pitelee.Tihkusateessa hiukan tänään ulkoilimme,mutta hyvää tuo teki imaista keuhkoihin raikasta meri-ilmaa.Ja jokainen tihkusateenkin pisara sulattaa kokoisensa määrän lunta,eikö niin.Pihalla lumen alta ilmaantuu yhtä sun toista roskaa,mitä arvoisat naapurini talossa ovat sinne viskelleet.Otin suojakäsineet ja muovikassin ja lähdin eilen rapun edustaa puhdistamaan.Tupakintumppeja,pahvinkappaleita,pureksittuja purukumeja,muovipusseja ja muuta itselle tarpeetonta.Tämän ajan suurta välinpitämättömyyttä, ehkä ajatuksissa,että joku ne korjaa pois joskus kuitenkin.Usein se olen minä. Huoltomiehet eivät yllä pihateitten ulkopuolelle.Istutusten ja pensaitten alapuoli jää silmäyksiä vaille.Harjakone sahaa helppoa pintaa.

Seuraavaksi HS:n nettiuutisiin.Onkohan suomalaiset herkkäuskoisempaa kansaa kuin muut? Mennä ja ostaa nyt netissä tuhansilla euroilla tavaraa pelkkien kuvien perusteella! Myyjältä,jolla ei oikeasti ole mitään myytävää. Herttinen.Autojakin on näin myyty ja kuva napsittu ehkä autoliikkeessä.Siitä sitten komea auto potretissa myytäviin,kyllä joku käy pyydykseen.Kuten on käynyt.No,ehkä kantapää opettaa vastaisuuden varalle että sinisilmäisyys ei aina olekaan hyväksi.Me olemme kai semmoista väkeä,että uskomme kaiken mitä mainostetaan,lukee lehdissä tai pubin pöydässä kavereilta kuullaan.

Mehiläiset vähenevät USAssa.Tämä on jo vanhaa murheellista tietoa,mutta totta.Eikä syytä näiden ahkerien pölyttäjien katoamiseen tiedetä.Mitenkäs sitten käy? Puutarhureille ja viljelijöille vaan pumpulitupot käteen ja pölyttämään. Näiden pienten siivekkäiden tarpeellisuutta ei tule ajatelleeksi,kun huiskii niitä kauemmaksi kasvojen edessä pörräämästä.Yhtä meidän koiraa kerran pisti mehiläinen mökin pihalla.Koiran kasvot turposivat ja ajettiin eläinlääkärin luo.Koira tokeni,mutta lopun elämäänsä se huolellisesti kiersi pihamaalla sen paikan,jossa oli hyökkäyksen kohteeksi joutunut.Vaikka olisi juosten kulkenut.

Pääsiäiseksi kaupunki taas hiljenee.Asuintalo myös.Jo kiirastorstaina moni suuntaa muualle.Minä suuntaan kaupungille.On taas hetki vapaata.Karitsanpaisti jo pakastimessa,mutta muuta moniksi päiviksi ruokapöytään tarvitaan.Seuraava ruokakauppaan pääsy on vasta runsaan viikon kuluttua.On se semmoista organisoimista,mutta rutiinilla mennään siinäkin asiassa.

Näin tänään,tikkutiistaina, tässä ja nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti