2. helmikuuta 2022

EI PUHUNUT ENGLANTIA

 Tsilari-lehti tuli. Se on lehti, jonka luen tarkasti kannesta kanteen. Stadin Slangi-seuran bamiksena on Harri Saksala. On ollut vuosien aikana moni muukin, muun muassa Lasse Liemola. Nyt aion härskisti lainata Saksalan pääkirjoitusta kertomalla pienen jutun. Stadin Arska eli Arvo Turtiainen "oli hypänny aikoinaan jossain stokeen, oisko ollu Pohjanmaalla, ja kun konnari tuli siihen vagoniin ja kun Arska kysy siltä: "Skujaaks tää stoke Stadiin?". Konnari vastasi "en puhu englantia." 

Hain Postista kahvikapselit. Jokapäiväinen kahvin saanti turvattu. Mukana luomu-uutuus Perusta. Kävin samalla Helsingin parhaassa ruokakaupassa. On ihan virallisestikin luokiteltu. Ostin sitä ja tätä, mutta kaikkea en löytänyt. Siellä on liikaa tavaraa. Jäin paitsi juustokuminasta, eikä näkynyt myyjää, jota olin jo vaivannut linssiasiassa. No, saan juustokuminan jostain muualta. Sen toiset nimet ovat jeera ja roomankumina. On sukua porkkanalle! 

Minulla on kummallinen, etten sanoisi outo, hinku lukea runoja öisin, kun en saa unta. Viime yönä luin Arto Mellerin runokirjaa ja löysin seuraavan:

Japanilainen huvimaja

Raunioitunut omenankukkaholvi,
paljas taivas, ja pilvet
kuin musteeseen kastetut sienet.

Siemenkodissa tulevaisuuden valtakunnat.
Kuu on sininen, kirjoittamaton.


Jossain välissä melkein aamulla ilmeisesti olin nukahtanut, koska olen herännyt. Kahvimukikin jo edessäni. Muutaman tunnin kuluttua etäopetusta, jos onnistun pääsemään mukaan. Peukut pystyyn. Pitää alkaa tälläytyä.


 
2 kommenttia:

 1. Kiitti fanstsust idiksest! Tilaan faijalle, stadin kundille, synttärilahjaks Tsilarin. Meitsi ei oo stadin friidu, ni en osaa skrivaa snygisti, tsorge! :)
  Toivottavasti pääsit messiin etäopetukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvinhän, Ansku, kielesi taipuu. Stadin Slangi-yhdistyksen jäsenenä iloitsen lahjaideastasi. Ja pääsin etänä enkkuun mukaan. Ensi viikolla jo livenä. Bamlataan taas!

   Poista