10. helmikuuta 2022

JORINAA

 Ostin mansikoita. Laskin hinnan ja sain 30,7 senttiä per mansikka. Koko oli kuitenkin melko muhkea. Maku ei hituistakaan muistuta meidän valoisten kesäpäivien kypsyttämän mansikan makua. Ei sinne päinkään.  Väri on raikas. Kanta suuri ja runsas, joskus isompi kuin itse mansikka. Kaikki tiedämme, että mansikka ei ole marja. Koulussa jo opimme sen olevan epähedelmä.

Englannin tunti pitkästä aikaa livenä. Kaksi uutta kurssilaista. Naisten enemmistö sen kuin kasvoi. Parityöskentelyä, ääneen lukua (yhteismuminaa), mutta muuten oli kivaa. Yksi tunti vielä ja sitten hiihtolomalle. Minä en aio hiihtää. Kiinasta voin katsoa, jos miellyttää. 

Varasin tohtorilta ajan unipillereitä varten. Mittani on nyt täysi. Tulen suunnattomasti nauttimaan ensimmäisestä yöstäni, jolloin vetelen hirsiä kuten pitää. Herään aamulla pirtsakkana ja sitten venyttelen. Oi onnea, oi autuutta! Kuulun onnellisten ihmisten onnelliseen maahan.

Hissun kissun tänään ja päälle päätteeksi ilman suurempia eleitä. Nukuin totta kai kehnosti ja vasta tunti sitten heräsin muutaman tunnin nukkumisen jälkeen. Noo, tähän tulee muutos. Lounaaksi otin eilen sulamaan mausteisen porkkanakeiton. Aurinko paistaa. Koivujen rungot pihalla suorastaan häikäisevät valossa. Kevättä ilmassa? 

Stadin Slangin jäsenmaksulasku tuli ja odottelen englannin kurssista myös laskua. Slangi muiden mukana herännyt eloon. Joitakin tapahtumia jo luvassa Natsalla ja ravintola Nyyrikissä. Natsalla olen käynyt nuorena joraamassa useinkin. Oli niitä muitakin paikkoja, jonne tyttöporukassa lähdimme onneamme etsimään. Olivathan aikoja, olivat! Uskoimme lujasti itseemme ja kokonainen tulevaisuus oli edessä. Kaikki oli ruusunpunaista ja ihanaa. Nauru herkässä.

Luen taas Therouxin Afrikka-kirjaa. Viimeksi jäin Keniaan ja yhä kirjailijakin on siellä. Kertoo maan muuttumisesta sitten Karen Blixenin ja myöhemmän ajan Kuki Gallmanin ajoista. Olen kummankin naisen kirjoja lukenut aikaan, kun ahmin kaiken mahdollisen Keniasta. Gallman oli koulussa kirjoittanut aineen tulevaisuudestaan Keniassa. Opettaja suhtautui huumorilla ja epäuskolla asiaan ja pyysi tyttöä "lähettämään sitten kortin". Gallman lähetti opettajalleen kortin terveisten kera Nairobista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti