12. helmikuuta 2022

HYPÄTÄÄN MÄESTÄ

 Mäkihyppyä tänään Kiinan isossa mäessä ja jos vaikuttaa kuivalta eli ei-jännältä, siirryn Väärän vänkyrä taloon. Nukuin yöni jälleeen kehnosti ja nukahdin ilmeisesti joskus myöhään aamulla. Heräsin puolilta päivin. Nyt ovat uunijuurekset jo uunissa  ja kanakiusaus sulamassa. 

Enpä tässä ole ihmeempiä tehnyt, ei edes sen kummempia askareitakaan. Kaikki tuntuu vähän pitkäveteiseltä. Onhan tässä kevättä. Olen syönyt vierasvaroiksi ostamani jäätelösydämet ja macaronit. Ei täällä mikään säily. Onnenkeksien kohdalla olen sentään pitänyt kutini. Minulla onkin pieni suunnitelma niiden suhteen. Onko vielä, kun asia olisi aktuelli?

Therouxin kirja vielä ja taas ihan kesken. Kaveri yhä Keniassa ja niin minäkin.Emme tunnu pääsevän pois. Pelottavan paksu pokkarikin vielä! Tekisi mieli käväistä kirjakaupassa. Ensi viikolla kauppahommat. Ostoslista valmiina. Laitan soppia, kuinkas muuten. Niihin on kiva pilputa aineksia, kuten uunijuureksiinkin. Teen kaiken käsin. Meni kone, joka tekisi, rikki ja haikailen kyllä uutta.

Mikähän siinä on, etten lue koskaan Kirkko ja kaupunki-lehteä? K sanoo siinä olevan paljon tähdellistä asiaa. En vaan lue. No, on toki monta asiaa, jotka minua riepovat suorastaan kirkon toiminnassa. En lähde tässä luettelemaan. Mieli tekisi. Kuinkahan moni rukous on osoitettu yläkertaan, että itäinen naapurimme ei ryhtyisi sotatoimiin Ukrainassa? Ja jos, niin heijastuuhan tämmöinen koko Eurooppaan.

L soitti eilen ja oli niin kivaa jutella. E lähetti ystävänpäiväkortinja siinä oli niin kaunis itsekeksitty lause, että tuli kyyneleet silmiin.  Itse en ystävänpäivää yleensä noteeraa, en tänäkään vuonna. Soitan toki, vaikka jotkut haluaisivat kortin, jota katsella ja hypistellä. Minulla ei ole takan reunustakaan.

Taidan ennen Beijingin tapahtumia maksaa Stadin Slangin jäsenmaksun. Tsilari-lehden tulo sillä keinoin varmistettu. Tuli muuten Slangi puheeksi sen toisen enkun mieskurssilaisen kanssa. On hänkin ehta stadilainen ja tuntee hyvin Tsilarin. Ei ole jäsen. Parini J on taas kotoisin muualta, eikä slangi luonnistu pätkääkään.

Nyt Kiinaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti