18. helmikuuta 2022

TÄYSIN UNETTOMANA TAAS

 Alan siirtyä jälleen kerran keitoista kiinteämpään ravintoon. Aloitan broilerista. Marokon Tetuanissa olen syönyt parhaimman kana-ateriani. Kaikki osui jetsulleen, paitsi suomalaisseurueen eräs täti-ihminen, joka kysyi naama rypyssä "voiko tuota syödä?" tarjoilijan kannettua pöytään herkullisen ruokamme. Vaikka olen päässyt eroon sadoista keittokirjoistani, niitä on jäänyt ja yhdestä löysin eräänä päivänä vähän sinne päin ruoan, jota oli Tetuanissa tarjottu. Se on "Broileria marokkolaisittain" ja siinä on samoja aineita kuin saamassani annoksessa: jeeraa, kanelia, neilikkaa, sahramia, kuskusta, rusinoita ym ja tietysti broileria. Aion yllättää itseni ja valmistaa sitä. Olen aivan varma, että resepti on sama. Pitää ostaa kuskusia ja jotain muutakin hankittava. Odotan tätä pyrähdystäni pohjoisafrikkalaiseen keittiöön suurella kiinnostuksella. Toivon onnistuvani, ettei käy niin kuin sille rouvalle "voiko tuota syödä?"

Toisessa onnenkeksissäni luki: "Your prospects are great, enjoy." Ehkä se on enteellistä.

Kirjoitan tätä neljältä aamulla, enkä ole nukkunut yhtään. Kohtapuoliin alkaa lätkäottelu Suomi-Slovakia Beijingissä. Katselen sen. Minusta on kivampi puhua Beijingistä kuin Pekingistä. Beijingin voi lyhentää pelkäksi Jingiksi. HS kertoi tämän olympialaisten alettua.

Perjantai taitaa mennä ihan plöröksi, jos nukahdan aamulla tai aamupäivällä. Ei tule mulligatawny-keiton laittamisesta mitään siinä tapauksessa. Soppa on kuulemma perua brittiläisen imperiumin ajoista Intiassa ja nimi on tamilin kieltä ja tarkoittaa "pippurivettä". Kyllä siihen tulee mustapippuria. Kuin myös tulista chilipalkoa.

Hienoa muuten, kun tv:stä tulee öisinkin ohjelmaa. Ei nyt mitään kovin hääppöstä, mutta jopa Simpsoneja, joista kovasti tykkään. Joku voi pitää Homeria, isä, vähän tyhmänä, mutta ei hän ole. Työskentelee voimalassa, mutta nukahtaa helposti työnsä ääreen. Kaikki tiedämme, että perheen vanhempi tytär Lisa, 8v, on älykkö, vegaani ja budhanuskoinen. Maggie, nuorin, on melkein vauva vielä ja nukkuu pinnasängyssä. Tykkää imeskellä tuttia. Marge, äiti, koettaa pitää perheen säällisesti kasassa, hoitaa huushollitehtävät hyvin ja tapaa joskus muita rouvia. Bart, 10v, on poika, eikä sen enempää poikaa olekaan olemassa. Hän keppostelee, on näsäviisas ja puhuttelee isäänsä etunimeltä. Ihana perhe! Tunnen myös pubin pitäjä Moen ja muutamia muita Homerin kavereita. Niin, jos joku ei tiedä, kaikki ovat keltaisia, paitsi perhelääkäri Julius Hibbert ja Homerin tummaihoinen ystävä Carl Carlson, joka on kotoisin Islannista, eikä intialainen Apukaan, kauppias, ole puhtaasti keltainen. Jos ette ole olleet Springfieldissä, poiketkaa!

Tunti ja 10 minuuttia, niin menemme jääkiekkokaukaloon Beijingissä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti