18. joulukuuta 2021

PIPAREITA JA MADELEINEJA

 Olin stadissa. Ostin piparkakkuja aikamoisen läjän sekä pussillisen ranskalaisia Madeleine-leivonnaisia. Ovat niitä kirjailija Marcel Proustin kuuluisiksi tekemiä kirjassa Kadonnutta aikaa etsimässä. Pussin kyljessä lukee "Les P´tites Madeleines". Ostin muutakin, mutta en kerro. Käppäilin kotiin ja hämärä alkoi laskeutua. 

Stadin Slangi ilmoittaa, että Snygeimmät Joulubiisit-laulajaiset siirretty vuodella etenpäin. Piti laulaman tänään. Ehkä maailmaa runnova tauti on saatu siihen mennessä taltutetuksi. Sanoin "ehkä".

Onnahdellessani pihan poikki kotiovelle edelläni meni nuorehko  mies. Meni samaan rappuun kuin minä. Tuli ulos ja piti minulle ovea auki. Kutsuin hissin ja kysyin, jos hän haluaa mennä sillä ensin. Ei halunnut. Sitten hän avasi minulle hissin oven. Niin monta kiitos-sanaa noin lyhyellä matkalla! En ollut kaveria ennen nähnyt, enkä tiedä, asuuko tässä talossa. Näitä hänen kaltaisiaan on ja he pelastavat aina päivän. Hyvillä mielin kuoriuduin päällysvaatteista ja heittäydyin vuoteelle pitkäkseni.

Luen yhä Juha Itkosen kirjaa Amerikasta. Enkä vieläkään ole siihen maahan innostunut. Kauppojen karkkipussitkin kuulemma kilon painoisia. Liekö tottakaan?  Muuten, onko Juha Itkonen sukua tänä vuonna kuolleelle Jukka Itkoselle? Juha Itkosella on Jalo-niminen poika. Kaikki alkavat J:llä. Google ei auttanut yhtään. 

Tuli kesken kaiken mieleen englannin kurssikaverini J. Kerroin, etten omista älypuhelinta. Hämmästys oli suuri. "Millä sä sitten soitat?" Minulla on metrin mittainen ontto puun rungon kappale. Sillä rummutan tärkeimmät. No ei sentään. Eikö hän todellakaan tiedä, että on olemassa muitakin puhelimia kuin älyllä varustetut? Ällistytin miesparkaa enemmänkin kehumalla omistavani lankapuhelimenkin. Valistin, ettei siinä enää ole "lankoja" ja ulkomuoto samanlainen kuin tavallisella matkapuhelimella. Ja sitä voi käyttää kodin ulkopuolellakin. Hän näpräili entistäkin kiivaammin omaa älypuhelintaan ja näytti liikkuvaa kuvaa kahdesta koirastaan. En kuitenkaan tuntenut olevani mikään  fossiili.

Taidan maistaa yhden piparin. Madeleinet jätän myöhemmäksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti