7. joulukuuta 2021

HUIJARI LIIKKEELLÄ

 Nyt minua pommitetaan hämäräperäisillä viesteillä puhelimessa jostain matkalla olevasta paketista. Saisin tietää siitä tarkemmin, jos linkitän annettua numeroa. En linkitä. Olen tähän asti poistanut viestit tästä asiasta ja poistan vastakin. Mikä ihmeen paketti ja mistä ja miksi???  Pitävät tyhmänä. Haiskahtaa vähän samanlaiselta kuin se, että minulla oli nigerialaisessa pankissa valtavasti rahaa, johon pääsen käsiksi soittamalla annettuun numeroon. En soittanut. Mitä rahaa ja miksi??? Ja Nigeriassa???  Täytyy olla höynäytettyjä ihmisiä, koska tällaisiin yrityksiin ryhdytään. Kuinka joku voi uskoa rahoihin tai outoon postipakettiin? 

Kolmetoista astetta pakkasta ja käppäilin kauppaan. Enkä edes palellut. Panin villaa ylle ja karvaa päähän ja kaulaan. Kelpo talvisää. Ostin piparkakkuja, kun en kerran mene Tuomaan markkinoille. Kyllä Fazer ja Min Kaka Oy osaavat. Lisää Hakaniemen hallista. Olen piparifriikki. Kauppareissun jälkeen lämmitin itseäni kana-aprikoosikeitolla. Eikös soppa ole juuri pakkasruokaa? 

Jouluhumu jo alkanut. Kansaa pilvin pimein ostoskeskuksessa. Ei ole Joulupukki nuukalla tuulella. Ostin muutaman joulukortin, koska olen lähettämistä karsinut ja joillekin ystäville meinaan soittaa. Voi niitä korttimääriä, joita joskus ennen kirjoittelin ja saman määrän saimme. Nyt on viestien ja sähköpostien aika. Moni kyllä kaipaa korttia, jota voi hypistellä ja halutessaan katsella. Meilläkin oli erilaisia viritelmiä saatuja kortteja varten. Joskus roikkuivat pyykkinarussa, joskus ovissa sinitarralla, milloin mitenkin. Nykyisin pinossa pöydällä. Eikä pino ole korkea.

Juuri tuli ilmoitus huijaripaketista, että saapuu tänään. Minne? Kuinka kauan jaksavat? 

Pankki oli tänään suljettu. Tietokoneet eivät rahalaitoksessa toimi. Nämä viat ovat tätä päivää. Muinoin kun virkailija mustekynällä merkitsi vihreäkantiseen pankkikirjaan otot ja panot, ei katkoja ollut. Jos kynä simahti, vaihdettiin uuteen. Jos tuli sähkökatkos, otettiin kynttilä. Palvelu toimi ja asiakkaat olivat tyytyväisiä. Nyt eivät olleet. Moni katkerin saatesanoin kääntyi ovelta katsellen syyttävästi virkailijaa, joka kertoi suljettuna olemisen syyn. Minäkin käännyin ja lähdin Herkkuun. Palaan asiaan myöhemmin.


 


2 kommenttia:

  1. Minäkin olen saanut noita pakettiviestejä. Kyllähän me kuitenkin itse tiedetään, että odotammeko jotakin pakettia, joten noita viestejä ei pidä edes avata. Kaikenlaista sitä nykyään tässä maailmassa on meneillään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Marjatta, kyllä tiedetään me. Ei mennä halpaan, ei.

      Poista