11. joulukuuta 2021

UUTTA HELSINKIIN

 Klyyga! Tarkoittaa "risteystä" kuulemma. Tällainen Klyyga pykätään aikanaan Elielinaukiolle rautatieaseman lähelle. Ei, ei siitä tietystikään tykätä. Mehän vastustamme kaikkea uutta. Aivan kamala, liian massiivinen, mitä se siinä tekee, rumakin vielä, pidetään ennallaan. Purnaajakansa on puhunut. No, minustakin Klyyga saisi olla hieman pienempi tulevaan paikkaansa nähden. Mutta ei hullummalta näytä muuten. Eikä rakennusta noin vain siihen tule. Ensin pitää hyväksyttää siellä ja täällä. On asemakaavaa sun muuta. Ehdimme tottua ajatukseen.

Huijariviestittäjä salaperäisestä postipaketista on ollut hiljaa. Luovuttivat. En kuulu höynäytettäviin. Sen sijaan eräs ystäväni pelästyi pahanpäiväisesti saatuaan samanlaisen pakettiviestin puhelimeensa. Ei ollut kuullutkaan tällaisista. Mukavuusalue alkoi säröillä, kupla puhkaistiin. Paha ja ovela 2000-luku tunkeutui sisälle. Yöuni meni, paketti askarrutti mieltä.  Läheiset olivat tyynnytelleet ja minäkin olisin, jos olisi kertonut. Näitä veijareita on maailma tulvillaan. En ole muuten vieläkään käynyt lunastamassa Nigerian pankista minulle luvattua rahasummaa. Kasvakoon siellä korkoa.

Olin kaupungin parhaaksi luokitellussa ruokakaupassa. Olen ollut ennenkin. Ei, ei ole Herkku. Herkkulaiset voisivat ottaa oppia tästä kaupasta. Ei myydä ei-oota, on henkilökuntaa aina paikalla ja heitä on pitkälti toista sataa. Aikamoinen ruokakauppa! On ostoskeskuksen uudemmassa osassa Eastonissa. Kannattaa käydä.

Tänään olen visusti kotona. En vielä tiedä, olenko ahkera vai en. En taida olla. Ei aina tarvitse. Pakastimessa on jouluruuat, poppana pöydällä, punaiset kynttilät ostettuina. Ikkunoissa valot. Möyrin pitkin permantoa niitä sytyttämässä ja taas sammuttamassa. Pistorasiat aina lattianrajassa. Ensi viikolla menen Stadiin. Siitä seuraavalla viikolla onkin sitten jo joulu, joka nyt on jo melkein ovella. Kuuntelen joululauluja ja katselen ensimmäistä saamaani joulukorttia. Kuvapuolella tilhit pihlajanmarjojen kimpussa. Eivät ole happamia niiden mielestä, kuten entisen ketun.

Tällaista sillisalaattia taas tänään vai olisiko oikeammin rosollia? 2 kommenttia:

  1. Hyvät ainekset sinun rosollissa! Minun rosolli on vielä kaupassa.

    VastaaPoista