23. tammikuuta 2021

ONNENKEKSIEN LUPAAMAA

 "An opportunity will be knocking on your door" luki onnenkeksissäni, niin että hyvin pyyhkii. Myös talodellinen tilanteeni tulee parantumaan sekä "You will be expected at a happy meeting".  Jee,jee. Kävin Lidlistä ostamassa ja ovat ymmärrettävästi saksalaisia, vaikka minä miellän ne aina Aasian puolelle. Rasian päällä lukee lohdutukseksi "Chinese style". Mutta Kiinassa ovat melkein tuntematonta herkkua ja joku väittää niiden alkuperän olevan Japanissa ja ollaan myös sitä mieltä, että joku kaveri joskus Kaliforniassa keksi keksit.Olen niitä joskus aukonut, mutta en muista onko ollut Suomessa vai jossain muualla ja olen etsinyt ja siitä täälläkin kertonut.  Nyt niitä sain ja ostin kaksi rasiaa á 10 kpl. Alkoi vimmattu avaaminen.

Aikamoista rämpimistä ulkona. Katuja aurattu ja likaiset ja sohjoiset vallit reunoilla levinneet, mahtavan isoja lätäköitä siellä ja täällä. Epätasaista ja hyvin märkää. Etten sanoisi: hankalaa. Ja sanonkin.

Jaahas, ihmisiä ei enää 2040-luvulla joka lähdössä tarvita. Robotiikka, automaatio ja tekoäly jylläävät työmarkkinoilla. Näitä ihmisen korvaavia kutsutaan coboteiksi tai collaborative robotikseiksi. Vuoteen 2030 mennessä maailmassa moni menettää työnsä näiden vuoksi. Uutta kuulemma pukkaa kyberturvallisuuden, virtuaalitodellisuudessa sekä sen sellaisissa. Luin HS:stä. Työkaverina peltinen laite niillä aloilla, joissa nyt vielä ihmistä tarvitaan. Miltä tuntuu robottimiehen suudelma? Kun tulen 50 vuoden kuluttua kummittelemaan, heilahtaa aaveasuni viitta ällistyksestä. Mitä sanoisi isäni, joka eli aikaan, kun ihmistä tarvittiin, ihmisen käsiä ja osaamista, fyysistä paikalla olemista.

Lääkärini oli sitä mieltä, että rokottaminen on välttämätöntä ja niinhän minun ajatukseni sai asiantuntijalta vahvistuksen. Nyt odotan, miten edetään. Helsinki ei ole vielä tarkempaa tietoa antanut.  Mutta unta ei tarvinnut eilen illalla odottaa. Se tuli säälliseen aikaan ja kesti aamuyhdeksään. Katsotaan, jos jatkokin sujuu samaan malliin. Onnenkeksinikin tiesivät kaikki pelkkää hyvää!  "All doors are open; new perspectives are coming up!"2 kommenttia:

  1. En usko, että muutkaan nukkuvat - ikäviä aikoja elämme ja yhä. Jokainen kai saa rokotteen, kun sen hakee ja saa. Omalla kohdalla loppuvuodesta kai

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä Jutta, hei. En minä valvo "ikävien aikojen" takia, vaan syy on syvemmällä. Rokottaminen tuntuu viivästyvän, mutta kaikki halukkaat rokotetaan.Mukavaa alkavaa viikkoa.

      Poista