27. tammikuuta 2021

KANGASMASKIT ROSKIIN

 Mahdollisesti tulossa eurooppalaiset yhteiset standardit maskeille. Mitenkäs minun kaikille  erilaisille kangasmaskeilleni käy, jos joutuvat pannaan? Jokainen hankittu hartaudella ja suurella huolella asuihin sopiviksi?  Katselin kuvia FFP2 -maskeista. Että sellaisia maskeja!

Kävin kaupassa. Oli aurattu kunnolla jalkakäytäviäkin. Helpotti kulkua. Ei hyppelyitä lätäkköjen yli, ei kahlaamista kinoksissa, suhteellisen mukavaa. Satoi hienoista räntää. Kotiuduttuani soitin H:lle. Puheltiin taas sitä ja tätä. Häntä jurppii kun ei pääse Turkkiin.

Olen lueskellut Aila Meriluodon runoja. Jompikumpi vanhemmistani pannut kirjan väliin Kirsi Kunnaksen arvostelun "uudesta runoilijasta", jonka esikoisteosta Lasimaalaus (1946 WSOY) olen selaillut. Lehtileikkeen alkuperää ei kellastuneessa paperissa kerrota. Epäilen Suomen Kuvalehteä. Kunnas on ollut haastattelemassa Meriluotoa ja kysyy "kuka on tämä tyttö, joka runossaan "Kakskymmentä suvea" ilmentää herkästi nuoruuttaan, noita ihmeellisiä kesiä, joita elämä on hänelle suonut..."  Kirja onkin ainoa Meriluoto, joka minulla on. Olisipa enemmän! Ehkä panen pöllöbonukseni Suomalaisessa Meriluotoon.

KAKSKYMMENTÄ SUVEA

Kakskymmentä suvea sulta sain,
oi elämä. Itkenkö? En!
Kakskymmentä suvea omistain
minä kuljen iloiten.
Kevyt kantaa on taakka ja rientää tie,
joka polveillen, joka kisaillen vie
läpi suven viimeisen...

(Aila Meriluoto, ensimm. säkeistö runosta)

Ulkonaliikkumiskieltoa Suomeenkin! Miten sitä sitten valvotaan, kun ihmiset lipeävät jo muistakin vakavista suosituksista? Kokoonnutaan, pidetään lystiä ja annetaan kaikille varotoimenpiteille piut ja paut. Uhmaa, uhmaa kuin pienellä lapsella. Suositukset saisivat olla suoranaisia kieltoja ja hurja sakko, jos ei kieltoa noudata. Mutta se meidän laki...!! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti