5. tammikuuta 2021

KIRJA KÄMPISTÄ

 Käppäilin Postista hakemaan tilauksestani pois jääneet kahvikapselit. Samalla kävin kirja-antikvariaatissa ja ostin Andreas Augustinini ja Laura Kolben kirjan Hotel Kämp Helsinki. Haluan aina mielelläni tietää kirjan julkaisuvuoden, enkä mainintaa siitä kirjassa löytänyt. Olen toimen nainen ja niinpä lähetin sähköpostia toiselle kirjan tekijälle. Saa nähdä, saanko vastauksen.Kyllähän Kämpin historia on monille tuttu. Myös minulle, mutta ei näin kirjoitettuna ja kuvattuna. Mukana vanhoja valokuvia ja tietysti Gallén-Kallelan Symposionista osa. En ollut tiennyt sitä, että alunperin maalauksessa oli nainen alastomana ja nyljettynä istumassa pöydällä. Taiteilija leikkasi sen osan pois, koska se "herätti aikalaisissa inhoa ja kauhua". Sen tarinan olen kuullut, tottako vai tarua. Että kun Gallén-Kallela ei oikein pitänyt Oskar Merikannosta, kuvasi hänet ympäripäissään sammuneena pöytää vasten. Maalauksestahan on kaksi versiota. Toisessa ei kukaan neljästä herrasta ole sammunut.

No, kyllähän matka ostoskeskukseen joutui lumessakin. Oli aurattu kiltisti kulkemisen helpottamiseksi. Käväisin myös Postin vieressä olevassa ruokakupassa. Ostin suklaa-appelsiinin.  Hedelmän päällä lappu, jossa teksti "openagro la agricultura resposable". Ei kerro minulle mitään. Eikä nettikään anna tietoa. Sen ymmärsin, että kasvaa jossain espanjaa puhuvassa maassa. Se on päältäpäin vihertävänruskea ja tuoksuu vienosti keltaiselle appelsiinille. Ostin vain yhden kokeeksi, enkä ole sitä vielä kuorinut. Samassa kaupassa myydään "punalihaisia appelsiineja". Mietin,ovatko veriappelsiineja? Ostin niitä, mutta punalihaiset jätin toiseen kertaan. Hedelmissä on hedelmälihaa, mutta jotenkin tämä "punalihainen" tuntui oudolta.

Juttelin H:n kanssa puhelimessa ja yhdestä suusta haukuttiin kaikki maskittomat kauppaliikkeissä. Heitä oli myös nyt kun olin asioilla. No, suositushan niiden käyttö on, mutta kuitenkin meidän kaikkien yhteiseksi hyväksi. Aina niitä vastarannan kiiskiä on. Tiedättekö, miksi kiiski on muuten limanen? Kerron sen joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti