7. maaliskuuta 2020

TÄÄLLÄ TAAS

Eipä ole tullut kirjoitettua tänne pitkään aikaan, eikä kommentteja luettua. On aika luiskahtanut siellä sun täällä. Olin syntymäpäivilläkin. Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa. E soitti Oulunsalosta. Tulee tyttärensä kanssa Helsinkiin ensi kuussa. Emme ole tavanneet seitsemään vuoteen, räknäsi E puhelimessa. Kun olin vielä auton omistaja, ajelin sinne päin usein kesäisin. Kerran tein matkan sieltä Helsinkiin yöllä. Teillä vain seuranani rekkoja. Tervehtivät matalaäänisellä torvella. Oli hurmaavan valoisaa, oli ihana kesä. A ilmoitti, ettei tulekaan Helsinkiin toukokuussa. Piti tekemänsä laivamatkan Pietariin. Koronavirus tyssäytti suunnitelman. Hänen tapaamisestaan olisikin ollut hurjan paljon pitempi aika. En edes halua laskea.

Olen ollut kotosalla, olen ollut muualla. Ei kommelluksia. Tasaista. Seuraan koronaviruksen kulkemista ja päätin pestä käsiäni entistäkin perusteellisemmin. Nyt ei enää edes nyrkkitervehdyksiä. Joku oli ottanut käyttöön jalkatervehdyksen, jossa hellästi kengän peitossa olevalla jalalla kosketaan toisen ihmisen kengällistä jalkaa. Suomen Kuvalehdessä kolumnisti Jukka Ukkola, jonka kirjoituksen aina melkein ensimäiseksi luen, kertoo Donald Trumpin tietävän, mikä on laatuaan tämä kohuttu koronavirus.  Se on "USAn demokraattipuolueen uusi huijaus. Huijauksessa mukana ovat toimittajanperkeleet, jotka mässäilevät koronaviruksella, koska toivovat sen kaatavan presidentin  - siis Trumpin". Näin kuulemma on.

SK:n kanteenkin oli koronavirus päässyt. Muutenkin lehti puhuu puhumisesta päästyään viruksesta, sen leviämisestä, tartuntatavoista jne. Tietokilpailuosiossa kysytään "Mikä kiusallinen vaiva on bruksismi?" Minä en tiennyt. Se on hampaiden narskuttelua. Jyvissä ja Akanoissa kerrotaan laulaja Saija Tuupasen sanoneen: "Tämä on ollut elämäni paras vuosi. Tuntuu, että elän joka päivä. Se on hienoa".   Helmi ja Heikki eivät vanhene ikinä. Olivat tämän näköisiä jo vuosikymmenet sitten. Olen vähän kateellinen.

Jospa näin keskipäivän aikaan kuoriudun nyt yöpaidasta, käyn suihkussa ja aloitan virkein tuntein päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti