19. maaliskuuta 2020

PORTILLO EI MAININNUT

Katsoin eilen Teemalta Michael Portillon junamatkan Amerikassa. Kävi myös St. Louisissa Missourissa ja näki mahtavan 192 metriä korkean Gateway Archin. Mutta, mutta ei kertonut sanaakaan muistomerkin luojasta, suunnittelijasta suomalaisesta arkkitehti Eero Saarisesta. Valtava kaari valmistui vuonna 1965 Louisianan maakaupan muistoksi, jolloin USAn koko kaksinkertaistui Thomas Jeffersonin kaudella, kun Napoleon möi USAlle Ranskan Louisianan 15 000 000 dollarilla. Portillon matkailu koski vain Amerikkaa, että ehkä siksi jätti Gateway Archin suomalaisarkkitehdin mainitsematta. Hiukan tämä sanomattomuus kirpaisi!

H jää jumiin Turkkiin. Viestitti paluun Suomeen olevan mahdotonta virusaikana. Ehkä vasta heinäkuussa kotimatka järjestyy. Yllättävä pidennys. H on siellä itsellisellä matkalla, joten ehkä lentoyhtiö ei ole velvollinen puuttumaan asiaan. Tämä nyt on tämmöstä.

Ohjeita, ohjeita satelee aamusta alkaen koskien ihmisen käyttäytymistä koronaviruksen jyllätessä maailmassa. Saako mennä, tulla, tehdä? Ei sosiaalisia kontakteja, ei kyläilyjä, ei kuppiloissa istuskeluita, ainakin metrin turvaväli toiseen ihmiseen. Ensi viikolla minun on taas mentävä kauppaan. On apua tarjottu. K soitti tarjoutuen vapaaehtoiseksi. Olen kuitenkin oireeton ja terve, niin menen itse ja otan kaikki annetut ohjeet vakavasti, joiden turvin lähden välttämättömille asioilleni. Niihin ei kuitenkaan ikäväkseni kuulu suutari. Pitäisi laitatuttaa laukun remmiin uusia reikiä saadakseni sen pituuden sopivaksi. Joskus olen itse nikkaroinut, joten ehkä tälläkin kerralla. Katsotaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti