23. maaliskuuta 2020

HILJAINEN ON KYLÄTIE

Itäkeskuksen ostoskeskuksessa liikkeitä suljettu, Stockmannilla lyhennettyjä päiviä, samoin pankissa. Autiota ja hiljaista. Kolkkoa. Köpittelin sinne, kun oli pakko. Huomennakin on, että pääsen pankkiin, joka huomenna auki muutaman tunnin. On tämä niin outoa. Kun en viitsi matkustaa Keskuskadulle Nespressoon, tilasin kotiin tuotuna kahvikapseleita. Tulevat jonain päivänä. Sain valita joko suomen- tai englanninkielisen palvelun. Suomenkieliseen oli puhelimessa jonoa. Opiskelen seuraavan kerran verkkotilauksen. Hullut Päivätkin Stockmannilla verkossa. Myyjät vaikuttivat hukan surumielisiltä kun haastattelin tilanteesta ja yleensä Stockmannin tilasta. Sain kuitenkin italialaista hajuvettä  Red Wood pienen näytepullon kuin myös ranskalaisesta Oscar de la Rentasta. Jotenkin alakuloinen tunnelma ostoskeskuksessa.Olin iloinen päästessäni pois tuuliseen mutta aurinkoiseen ulkoilmaan. Miten kauppojen ja kauppiaiden käy tänä koronavirusaikana? Nyt puhutaan ravintoloiden totaalisesta sulkemisesta ja Uudenmaan eristämisestä muusta maailmasta. Spruttasin itseeni äsken sitä Red Woodia ja kyllä nyt tuoksuu!

Olin apteekissa ostamassa yskänlääkettä kotiin varoiksi. Ei minulla yskää ole, mutta voi tulla joskus. Farmaseutti ei tuntenut termiä "yleisyskä", kun kysyin. Yskät jaoteltu limaiseen, ärsyttävään ja lohkeavaan. En tiennyt, minkälaisen yskän tulen saamaan. Kotiapteekkini on kovasti puutteellinen, yskänlääkettä ei ollenkaan. Ostin ärsyttävään yskään, koska olen varma, että sen tuleminen ainakin minua ärsyttää. Farmaseutti näytti huojentuneelta päästessään minusta eroon. Mitäs tuli kysymään "voinko auttaa?"

Onneksi päivä on jo näin pitkällä, ettei tarvitse enää kysyä "mitä mä nyt teen?" Kolmelta hallitus kertoo, miten lisää suitsia kansalaisia. Kauppakeskuksessa oli vaikka kuinka paljon 70+ ihmisiä. Näyttivät syyllisiltä. Kaikilla ei ole juokspoikia ja -tyttöjä avittamassa. Eikä kaikissa kerrostaloissa ole naapuriapua. Vaihtoehtona kuuliaisuteen on nälkäkuolema.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti