10. maaliskuuta 2020

UUTTA LUKEMISTA

Sain lotosta mukamas 2€. Oikeasti sain 12€. Tuli mieleen, kuinka huolimattomasti yleensä lottoni tarkistan ja kuinka monta miljoonaa olen menettänyt huolimattomuudellani. Pitänee ryhtyä tarkemmaksi.

Suomalaisesta hain  bonuskirjani ja ostin pari lisää. Risto Isomäki: Viiden meren kansa (aikamatka ensimmäisten asukkaiden saapumisesta paikkaan, josta myöhemmin tuli Suomi) ja P.D. James: Mistelimurha.  Myyjä toivotti mukavia lukuhetkiä ja antoi huhtikuulle  etukupongin tietyin varauksin. Pitää lukea se pienipränttinen osuus. Hain korun hopeasepältä ja myyjä kehui sormissani olevia sormuksia. Viime kerralla kehuttiin kantamiani rannekoruja. Ovatkohan koulutettu kehumaan? Herkusta hain kaikenlaista, jonka kuvittelen tarvitsevani, jos syystä tai toisesta joudun koronaviruskaranteeniin. Eräs ystäväni on laskenut pärjäävänsä kuukauden. Minä en siihen omalla kohdallani luottaisi. Hedelmät loppuvat pian, Lollo rossot ja lehtiselleri. Ei mitään harvalukuisuutta ulkona ihmisten kesken, vaikka virus jyllää Suomessakin. Niin oli täyttä ostoskeskuksen kujilla ja mainokset huusivat pian alkavasta alesta. Lonkka kiukutteli mennen tullen ja oli viheliäistä pitää sateensuojaa tuulessa. Helsingissä tuulee aina.

Olen lukenut keittokirjoja. Niitä jäi hyllyyn, vaikka sadoista luovuinkin muuttojen yhteydessä. Nyt niitä olen selaillut ja alkoi hiipiä halu kokkaamiseen. Aloitan varovasti vihannespaistoksella, jota muistelen männävuosina laittaneeni. Ostin siihen tarvittavaa cheddarjuustoraastettakin.

On taas lueteltu, mikä tappaa ihmisiä. Asia on esillä, kun jälleen yksi tappaja on liikkeellä. Joku viisas mainitsi, että nälkään ja sen aiheuttamiin tauteihin kuolee päivittäin yli 20 000 ihmistä. Ja influenssakin on vaatinut ja vaatii ihmishenkiä. Kun nyt laskeskellaan näitä koronavirustartuntoja. Ja tautiin kuolleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti