27. maaliskuuta 2020

POSTI TÖPPÄILEE TAAS

Nyt Posti pakenee koronaviruksen turviin, kun ei toimi lupausten mukaisesti. Piti jo alkuviikolla saamani Nespresson paketti Postin tuomana kotiovelle. Tuli oikein ilmoitus tekstiviestillä. Ei tuotu. Soitin ja jonotin puoli tuntia puheille pääsyä. Luvattiin korjata asia. Ei korjattu. Soitin toisen kerran. En saanut pakettia. Soitin kolmannen kerran. Virkailija lupasi panna kuljettajalle tiedoksi huutomerkin (!?). Huutomerkilläkö Postissa toimitaan? Odotan pakettiani taas tänään ja lupasin vielä maanantainakin odottaa. Jos en pakettia saa, mietin, miten tämän jälkeen toimin. Jotain aivan varmasti. On tosiaankin töppäillessä niin helppoa syyttää koronavirusta. Se antaa kaiken anteeksi. Jos Posti olisi esittänyt edes anteeksipyynnön, kiukustumiseni olisi pienempi. Ei mitään. Nykyisin ei enää anteeksi pyydellä virheitä. Ei liioin pahoitella mitään. Eikä se ole koronaviruksen syy, vaan meillä korvien välissä. Muualla maailmassa toimitaan hyvien tapojen mukaisesti. Olemme oppineet halaukset ja poskisuudelmat mannermaiseen tapaan, mutta muutama tietty pieni sana on jo liikaa. Junttikansaa.

Tänään siis taas oleilua kotona. Lukemista ja lounaan laittoa. Broileria tai kananpoikaa, kuten joskus kaupoissa virheellisesti broileria mainostetaan. Minusta kananpoika EI ole broileri. Se on pieni untuvikko, eikä sitä aiota kasvattaa epäinhimillisin keinoin lihantuotantoa varten kuten broileria. Toki kananpoikiakin kasvatetaan ruoaksi, mutta raakaa väkivaltaa käyttämättä. Varsinkin Ranskassa kananpoikia suositaan. Niitä saa silloin tällöin täältäkin. Sitten on vielä ruokalaji "kukkoa viinissä". Ei ole kukkoa nähnytkään. Kaikki tiedämme kukon. Se kiekuu. Kukko viinissä on broileria ja broileri on kana, joka ei oikeastaan liioin kana olekaan. Kana on se, joka munii ja joka saa yleensä elää rauhassa. Minulla on ollut kanoja mökillä. Niitä ei syöty, vain niiden munat. Kana on vanhempi kuin broileri tai kananpoika ja siitäkin voi ruokia valmistaa. Vaatii pitemmän kypsytysajan. Se on myös broileria rasvaisempi ja oikeastaan maukkaampi. Joskus on kauppojen pakastealtaissa. Broileria viinissä!!! Miltä se kuulostaisi? Tänään paistan broilerin sisäfileitä. Oikeesti.

Ja nyt menen suihkuun. Mukavaa päivää koronasta huolimatta!


2 kommenttia:

 1. No onpa kummallista toimintaa postilta, taas kerran. Onko paketillasi se pitkänumeroinen lähetyskoodi, jolla voisit seurata sen liikkumista? Minä sain Dermosililta tilaamani paketin ihan kahdessa päivässä läheiseen K-markettiin. Sen toimittajana tosin oli Matkahuolto.
  Minäkin aion paistaa broilerin sisäfileitä ruoaksi sunnuntaina. Käärin ne ensiksi pekoniin ja sitten käytän pannun kautta uuniin kypsymään. Joku hyvä soossi siihen mukaan ja tietysti kasviksia.
  Ja tosiaankin, kaikesta huolimatta, yritetään viettää mukava viikonloppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen seuraillut, Marjatta. On aivan "oven takana". Huominen vielä armon aikaa. Jos ei tuoda, panen liikkeelle tupen rapinat.

   Poista