24. maaliskuuta 2020

PAKOLLINEN HAJURAKO

Olen käteisen kannalla, mutta nyt monet liikkeet toivovat korttimaksua. Olen maksanut kortilla. Mutta tarvitsen myös käteistä. Jonotin pankkiin melkein kaksi tuntia pankin ulkopuolella. Kymmenen ihmistä sai olla sisällä samanaikaisesti. Jonossa 1.5 metrin etäisyys toiseen ihmiseen. Kaikilla ei pituusmitta ollut hallinnassa. Vartiomies oli saanut TEHTÄVÄN. Virkaintoisena kävi mittaamassa ja pyysi minuakin muutaman sentin siirtymään. En siirtynyt. Edelläni olevalla rouvalla oli seuraavaan puolisen metriä. Vartiomies ei siihen puuttunut. Pyysin häntä ystävällisesti häipymään oikeita asioita hoitamaan. Lähti, mutta vastahakoisesti. Päästyäni vihdoin pankkiin, en ollut kovin loistavalla tuulella. Nostin rahat ja menin vielä apteekkiin. Käsidesiä tuoreempi pullo kuin mitä on kotona. Kassa kysyi kanta-asiakkuutta, S-korttia ja tahdonko ostaa pussin. Vastasin kaikkiin lyhyesti "ei". Jos hän olisi vielä jotain kysynyt, olisin syöksynyt vasta-asennetun pleksilasin läpi, jonka tehtävänä on suojata kassaa viruksilta ja äkäisiltä asiakkailta. No, se pankkiasia oli oma syyni. Miksi en nostanut rahaa, kun maailma oli vielä rauhallinen? Tulin kotiin ja paistoin ahvenfileitä. Voissa. Join lasillisen viiniä ja olo alkoi seestyä. Ja sanovat vielä, ettei alkoholi auta mihinkään.

A lähetti sähköpostia. Espanja  ihan sekaisin. Yksityisautoissa saa olla vain yksi henkilö. Jos kuljettajan lisäksi on toinen, tarvitaan poliisin lupa. Kaikki muut suljettu, paitsi ruokakaupat. Ulos kävelylle ei saa mennä, paitsi jos on koira. A:lla on. Tähänkö meilläkin Suomessa mennään? Olisi pitänyt haalia jotain tärkeää silloin kun muut hamstrasivat vessapaperia. Alan huolestua.

Ai niin, olin passikuvassa. Mitä varten ihminen näyttää aina hirveältä passikuvassa, jota jaellaan taas viiden vuoden ajan milloin missäkin? Yritin kohottautua kuvassa ja panna itseni edulliseen kuvakulmaan. Kuvista tuli kamalia!!! Loput passianomuksessa onkin siten minun kontollani. Kokeilen nettiä jonain päivänä. Siihen asti huilin taas karanteenissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti