25. elokuuta 2019

UUTTA LUKEMISTA

Joskus vuosia sitten olen puolison äänikirjana kuunnellut osittain Arto Paasilinnan Jäniksen vuosi-kirjaa. Mutta kun kuunteleminen tapahtui puolison nukahdettua, oli yleensä jo niin myöhä, että minäkin nukahdin. En koskaan päässyt kirjaa, en mitään kuulemaani, loppuun asti. Nyt luin Paasilinnan kirjan ihan kirjana ja alusta loppuun. Ostin sen kuten myös Jari Tervon Aamen kirjan. Ensimmäinen Tervoni muuten. Jäniksen vuosi oli varmaa kamaa, sen tiesin ja siitä pidin. Tervo yllätti. Pidän siitäkin. En vielä sano imperfektissä, koska kirja on kesken. Olen huono lukemiani kirjoja analysoimaan, joten vaikenen näistäkin  kahdesta.

Blogissa kerrotaan usein omista tekemisistään, kotihommista, menemisistään ja tulemisistaan. Minäkin, mutta nyt en ole mitään tehnyt. Ei ole kerrottavaakaan.

Rautatientorin metroasema edelleen suljettu. Vesi pumpattu pois ja nyt tarkastellaan vaurioita. Ei ole satanut lisää. Moni junalle aikova pakaaseineen kiroaa, kun ei pääsekään junalaiturille helpolla tavalla. Kaisaniemestä on matkaa. Tai sehän on nykyisin Yliopisto, jota kummallista nimenvaihdosta minäkin jyrkästi vastustin ja monelle asema on ja pysyy Kaisaniemenä. Kuten mielelläni puhun Töölön Sipoon kirkosta, vaikka talo on jo kauan sitten purettu. Tilalla on paljon rumempi talo. Sipoon kirkko oli Töölössä maamerkki, mutta kirkko se ei ollut. Näytti kyllä kirkolta. Olen siitä jutellutkin joskus täällä blogissa.

Jippii, lotto antoi kaksi euroa kolmella oikein numerolla lisänumeroineen. Että lykästi! Ei vielä tälläkään muuteta. Ensi viikolla taas annan Onnettarelle tilaisuuden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti