9. elokuuta 2019

EI KAPULAKIELTÄ

Suomen Kuvalehdestä luin Lari Kotilaisen kolumnin "Kirjeitä kielipoliisille". Hän kertoo saamistaan kommenteista koskien kirjoituksiaan eri aiheista. Joku oli antanut neuvon, ettei saa kirjoittaa kapulakielisesti "jälki tuli hangelle jäniksen toimesta pensaasta käsin". Hymyilytti.

Sain postikortin kaukaa Lapualta M:ltä ja A:lta. Kuvapuolella  ilvesemo poikasineen ja teksti kortissa kertoo M:n ja A:n jatkavan matkaa Ranualle. Siellä niitä ilveksiä on. Elävänä.

Ihmettelin taannoin, mistä Oodin Maijansali saanut nimensä ja asiaa tiedustelin taholta, joka tietää. Sain meilin Keskuskirjaston nykyiseltä johtajalta Anna-Maria Soininvaaralta. Maijansali saanut nimensä Helsingin kaupunginkirjaston pitkäaikaiselta johtajalta Maija Berndtsonilta, joka ollut keskuskirjastoprojektissa sen primus motorina.

Oli SK:ssa muutakin kieliasian lisäksi. Kaikenmaailman asteroidit ja muut hyökkääjät ovat lähtökuopissa törmätäkseen maapalloomme. Ei nyt heti, mutta aivan varmasti joskus, sanovat viisaat. Markus Hotakainen kertoo, mitä ja miten tulee tapahtumaan, eikä meillä taida olla know-howta ainakaan vielä, miten päästä pälkähästä. Ei huolta, suurempaa ei tule tapahtumaan aikoihin ja onhan meillä tarkkailijat tähystämässä, mitä taivaankannessa tapahtuu. Aloin jo vähän hermoilla tulevien sukupolvien puolesta. Jotain pientä nyt kuitenkin aina ropisee.

Olen lähdössä aamupäivällä asioille ja iltapäivällä aivan Stadiin asti. Lonkkaluut antoivat luvan. Eilisen päivän vietinkin lämpötyynyn päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti