2. kesäkuuta 2017

KESÄKUUSSA VILUTTAA

Voi pojat, kesäkuuta mennään ja eilen olisi ollut talvipomppa tarpeen. Niin oli hyytävää. Eikä tänäänkään hurraata huudeta. Mutta HAMissa oli lämmintä ja värikkäitä ja eriskummallisia tauluja ainakin Cris af Enehielmin osastolla. Tuli vahvasti Picasso mieleen. Tyko Sallinen oli Tyko Sallinen ja Mirri oli Mirri. Tove Janssonin Muumi-hahmot panivat miettimään, mikä kumma niissä oikein japanilaisia viehättää? Ihan kivoja, mutta miksi juuri japanilaiset? Taidepläjäyksen jälkeen mentiin kahville. M söi salaatin ja minä join latten. Juttelu venyi monituntiseksi ja kivaa oli. Enkä vieläkään osaa eksymättä kulkea Kampissa.

Tänään taas liikkeelle. Ei täällä ehditä sammaloitua sen enempää kuin vierivä kivikään. Ei taidetta kuitenkaan tällä kerralla. Kulttuuria siinä muodossa, joka tarkoittaa ihmisten ominaisia tapoja ja niitähän Itäkeskuksen kauppakeskuksessa näkee. Korkeampaa kulttuuria oli eilen ja M lupasi palata taas asiaan, kun siltä tuntuu. Sitten tavataan ja mennään.

Surin runokirjojeni kohtaloa. Ne saavat uuden kodin aikanaan, eikä se ole roskis, ei Kierrätyskeskus eikä ainakaan vielä antikvariaatti. Mieleni on hyvä ja rauhallinen. Kiitoksia J:lle.

Mitä varten en nuku enää nykyisin kokonaista yötä?  Vaikka otin illalla toiveikkaana Melatoniinin. Siinä kai tein virheen, kun ajattelin viettämääni päivää HAMissa. Apteekkimies kielsi nimenomaan MITÄÄN tekemästä, vain rauhaisin tuntein unta odotellen. Minulla myllersivät mielessä Cris af Enehielmin väririkkaat picassomaiset teokset. Olisi pitänyt pitäytyä Muumeissa.

2 kommenttia:

 1. No ihan totta! Kyllä saisi kesä nyt jo alkaa, kun se meillä täällä on muutenkin niin lyhyt.
  Minäkin olen joskus ihmetellyt, miksi muumit kiinnostavat japanilaisia. No, joku niiden hahmoissa heitä kiinnostaa. Kiva, että sait taas seuraa taidenäyttelyyn ja vielä kivempi, että runokirjoillesi on tiedossa aikanaan uusi koti. Taas kerran näyttää olevan totta se, että kaikki asiat järjestyvät ajallaan. Oikein hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesähän luvattiin ensi viikolla, Marjatta. Sitten nautitaan. Runokirjanikin kiittävät uutta hyllypaikkaa aikanaan. Minulla hyvä mieli. Mukavaa Helluntaita!

   Poista