4. kesäkuuta 2017

HEILANI ON KUIN HELLUNTAI...

Maailmalla eli Lontoossa taas terroristi hyökännyt ihmisten kimppuun autolla ja veitsellä. Missään ei pitäisi enää kokoontua kahta enempää eikä kävellä missään, missä on muita ihmisiä. Eikä missään tapauksessa kapeissa paikoissa, silloilla ja kujilla. Ei pääse karkuun. No, maailma on mennyt tämmöiseksi. Ihmiset.

On Helluntai ja saloissaan liput liehuvat. Heleä? No, jos se mitataan paisteen mukaan, niin on. Onko kaikilla heila? Semmoinen kuin Larin-Kyösti runossaan laulaa, että "heilani on kuin helluntai ja oraspellon kukka, sillä on silmät kuin sametista ja poski kuin nurmen nukka". Kotikatu ainakin melkoisen hiljainen. Mökkiläiset maalla, jotkut nukkuvat vielä ja joistakin ulkona on liian viileää. En minäkään minnekään mene. Luen ja olen, huomenna sitten toinen meininki. Adam Dariuksen kirjakin vielä vähän kesken, Christien Miss Marple ei kiinnosta ja Darwinin Lajien synty-kirjaa en päässyt puoleen väliinkään. Pitäisi mennä kirjakauppaan. Minulla on kyllä vielä runoprojekti kesken ja se on yhä mielenkiintoinen "työ". Tietääköhän kukaan tai muistaako lukeneensa, että Mikael Agricola myös on ainakin yhden runon rustannut? Hän pani sen kirjoittamansa aapisen esipuheeksi ja on sitä suomea tai "Somea", jota 1500-luvulla käytettiin.

Jaahas, Jari Tervo lemppasi itsenä television Uutisvuodosta. Eilen kansa näki viimeisen kerran siinä muodossa kirjailijan. Tai muotohan on sama, vaikka ei ruudussa. Itse väittää olevansa vapautunut ja onhan 19 vuotta pitkä aika olla julkisesti nokkela ja hauska katselijoiden kritiikin alaisena. Vaikka ohjelma on joidenkin mielestä kaluttu jo vuosia sitten loppuun, en minä kyllästynyt, en ohjelmaan enkä Jari Tervoon. Olisin vieläkin katsellut ja kuunnellut hänen sanavalintojaan. Jos sarja jatkuu, mahtaako kenestäkään olla täyttämään Tervon saappaita?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti