19. maaliskuuta 2017

JA MINÄHÄN KEPPIKÄVELIN

Liput liehuvat Minna Canthin muistoksi, eivätkä muille naisille sitten liehukaan minään päivänä. Muutama lumihiutale tipahtelee ja näin luvattiinkin. Viikon kuluttua alkaa kesäaika ja huomenna on kevätpäiväntasaus. Kyllä se tästä.

Keppikävelin eilen kauppakeskukseen, mutta tunnustan, että koville otti. Luulin olevan helpompaa. Matkalla ei voinut istahtaa. Ensimmäinen lepopenkki Citymarketissa oli kansoitettu. Ei kun koneportaita ylös. Seuraavalle penkille oli parkkeerannut eräs mammarainen itsensä ja ostoskassinsa. Kysyin, jos kassit ovat jo levänneet tarpeeksi, että pääsisin istahtamaan. Mamma ynähti, kokosi itsensä ja nyssykkänsä ja lähti. Se sopi minulle. Tämän jälkeen etenin levähdyspaikasta toiseen ja pääsin Stockmannille asti, vaikka sisälle en mennyt.

Istuin ja katselin lauantaihulinaa ja sitä riitti. Kiukuttelevia lapsia, väsähtäneitä vanhempia, kielten sekamelskaa, järjestysmiehiä, muutama laitapuolen kulkija, joita ohjailtiin jonnekin, kokonaisia sukuja ryhminä, tungosta. Viereisellä tuolilla istui mies, jonka sormet ja ranteet olivat täynnä hopeisia pääkalloja. Hän hymyili minulle. Ajattelin, jos hänen päänsäkin muuttuu ykskaks myös pääkalloksi. Ei muuttunut, hymy vain syveni. Vastasin siihen vaisusti vain hiukan suupielilläni. Olisin ehkä saanut penkkijuttukaverin ja esitelmän pääkalloista. Jatkoin matkaa. Kompuroin kotiinkin ja tuumailin ottavani seuraavalla kerralla avuksi molemmat kyynärsauvat. Vai onko rollaattori sittenkin paras vaihtoehto? Tietysti voi olla niinkin, että seuraava kerta yhdellä sauvalla on jo helpompaa, jos olin vain ruosteessa.

2 kommenttia:

  1. Liehuuhan ne liput ainakin Äitienpäivänä, eikö?! Uskon kyllä, että keppien kanssa kävely on ainakin aluksi paljonkin raskaanpaa kuin rollaattorin kanssa. Ja oliko sulla vain yksi keppi? Se saattaa aiheuttaa toispuolista rasitusta, joten on varmasti parempi, että käytät molempia keppejä jos jatkat keppikävelyä. Ainakin aluksi. Rollaattorilla on se(kin) hyvä puoli, että siihen voi istahtaa lepäämään. Toivottelen puhtia keppiharjoitusten jatkamiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Marjatta, äideille, mutta se liputus onkin kaikille äideille. Ei yhdelle nimetty. Minna Canth on ainoa! Sitä tarkoitin. Keppi/kepit olisivat mukavammat, antavat enemmän vapautta, mutta katsotaan nyt. Huomenna kuitenkin rollaattorin kahvoissa stadiin.

      Poista