15. maaliskuuta 2017

AAMUHETKI KULLAN KALLIS

Kello käy kuutta aamulla. Minulla jo lattemuki edessäni. Ulkona pimeää. Tänään on pakko laahautua kauppaan. Ei ole enää mitään syötävää. Nuha himpun verran laantunut, flunssa kääntynyt yskäksi. Nenä punainen niistämisestä.

Illalla jaksoin jo lukea lisää Pentti Haanpäätä. Kirja on hankala pideltävä vuoteessa, paksu pokkari. Luin myös muutaman Horstin kirjeen. Ei pitäisi. En millään saa ajan ratasta käännettyä takaisin päin. Kiusaan vain itseäni.

Varasin verikoeajan uudestaan 27.3. Tohtorin luo 5.4. Kokeen tuloksia ei lähetetä ulkopuoliselle lääkärille. Postittavat minulle ja vien ne itse tohtorille. Hoitajan kanssa pohdittiin, että aika riittää. En ole aikaisemmin ollut Bulevardin klinikalla, enkä koko Bulevardilla pitkään aikaan. Käyn Ekbergilläkin. Ostan juorupullia pakastimeen. Ekberg on kahvila ja pullakauppa, jossa äidin kanssa usein kävin. Myöhemmin aikuisena ystävien kanssa. Ekberg on kuuluisa samppanjakorkeistaan ja napoleonin leivoksistaan. Nyt jätän nämä herkut ostamatta, pysyn pullapuolella.

L:ltä ja A:lta tuli kortti Cape Townista. Kuvapuolella Kirstenbosch Botanical Garden ja tietysti ihastuttavia kukkia. Puutarha on 560 hehtaarin kokoinen, kasvilajeja yli 4000. Ei mikään turha pläntti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti