22. maaliskuuta 2017

LUKEMISTA JA LAIHTUMISTA

Stadissa ja kampaajalla eilen. Sitten hallainkaupan kautta kotiin. Vihmoi vettä. Tällä viikolla ei sitten ihmeempää. Ensi viikko antaa taas ohjelmaa. Laboratoriokokeet Bulevardin klinikalla ja perjantaina M:n kanssa Sinebrychoffin taidemuseoon. Kellojen viisareitakin pitää siirtää kohti kesää tunnilla  tämän viikon sunnuntaina. Kolmelta ylös yöllä kääntämään, eiks niin? Haiskahtaa hiukan turhalta touhulta.

Pentti Haanpäätä luen ja välillä Morsea. Matti Salmisen Haanpäässä olen puolessa välissä, mutta Morse vetelee vasta melkein alkutekstejä Colin Dexterin kirjassa. En siis vielä tiedä, rakastaako Dexterin alkuperäinen inspector klassista musiikkia, kuten television sarjassa. Sekä sarjan päätähti Morsena esiintynyt John Thaw että Morsen luoja kirjailija Colin Dexter ovat jo poissa keskuudestamme. Samoin on Pentti Haanpään laita, joka kuoli 1955 viidenkympin iässä. Tekstit jäävät.

Eilen aamulla huomasin laihtuneeni aika paljon lähtökohdastani. Luulen tähän olevan syynä juuston pois jääminen ruokavaliosta. Ennen kun jääkaappi pursuili eri juustomaiden herkuista, mitä rasvaisempi, sitä makoisampi, niin nyt salaatissa lilluu laihaa fetaa, mozarellaa tai Riitan Herkun kotijuustoa. Leipäkin muuttunut kokonaisuudessaan hapankorppuviipaleeksi. Salaatti pitää sisällään kaikkea vihreää ja punaista, joskus keltaista, joka on ananasta sekä proteiinipommina kalkkunaa, broileria tai kalaa, katkarapuja. Kapselikahvi siivittää päivää ja kun päällä keikkuu rasvattoman maidon vaahtoa, ei muuta sitten kaivatakaan. Vielä muutama kilo pois on tavoitteena. Luulen lääkärinkin olevan tyytyväinen potilaaseensa huhtikuun alussa. Hamuan kehuja. Hän kun melkein ensisanoikseen loihe lausumaan tavatessamme "sun pitää laihtua". Sattuikin olemaan juuri tohtori, jonka erikoisalaa on obesiitti. Minähän rupesin melkein siltä istumalta tekemään työtä käskettyä. Oli motiivi ja oli pieni pala kunnianhimoakin. No, ja laihduttamiset ovat minulle tuttuakin tutumpaa puuhaa. Lihon, laihdun, lihon, laihdun. Tätä rataa jojoa. Joskus olen ollut hoikka kuin varpu. Siihen en enää pyri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti