19. lokakuuta 2016

KESKIVIIKKONA JOTAIN KUMMINKIN

Edellistä tekstiä en poistanut, vaan jätin ikään kuin tyhjänpäiväisyyden ylistykseksi. Kömmin kauppaan eilen. Nyt on taas Valencia-vati täynnä erilaisia ja eri maiden hedelmiä. Suomesta ei yksikään. Vielä yksi kauppareissu tällä viikolla ja sitten ovat varastot täynnä, että voin rauhassa hapuilla silmäpuolena kotona ensi viikolla.

Italiasta kirje, jossa ylistettiin lähettämääni taidekirjaa. S-L oli lukenut sen melkein yhdeltä istumalta ja hämmästynyt Suomen nykytaiteen laajuutta. Ei tämä mikään takatuppula silläkään saralla ole, että osaamme mekin vetäistä kankaalle outoja ja käsittämättömän sekavia kuvia. Lähetti kirjeensä mukana ihastuttavan ison kuvan barokkitaiteilijoiden maalauksista. Renessanssi lienee barokkia vanhempi taidesuuntaus. Koskahan Suomi saisi barokista yhtä komean näyttelyn kuin nyt Kansallismuseon renessanssista? Olen yhä sitä mieltä, että ennen osattiin maalata!

L soitti, toivotteli tsemppiä maanantaiksi. Kyllähän minä. En vain tiedä, saanko yhden vai kaksi uutta mykiötä samalla reissulla. Joku kuulemma näkee heti ja joku toinen on sumussa parikin viikkoa. Minä haluan sen ensimmäisen vaihtoehdon.

Jaahas, kaikissa kouluissa ei enää saa puhua tytöistä ja pojista. Etunimillä mennään tai ehkä sitten tasa-arvoisesti sanalla "henkilö". Jos ei tiedä, että Vieno, Kaino ja Raunikin voi olla molemmilla sukupuolilla, niin mitenkäs sitten suu pannaan? Ehkä he ovat juuri "henkilöitä" sen tarkemmin erittelemättä. Mikä ihmeen vika on tytöissä ja pojissa selventämässä asiaa? Tasa-arvo asia menee liiallisuuksiin. Joulupukki? Jouluhenkilö? Pukki taas on urospuolinen vuohi. Miten se selvennetään? Saako uros-sanaa käyttää? Märehtivä sorkkaeläin,  Capra aegarus hirkus se toinen, joka ei ole se toinen? Minä ainakin olen tyttö (no jaa, ollut tyttö) ja se toinen ihmisluokka on poika eli myöhemmin mies. Periksi en anna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti