13. helmikuuta 2015

OHJELMAA RIITTÄNYT

Jokaisena päivänä ollut jotain ohjelmaa. Tänään loppuvat. Eilen vielä puolison kanssa Iho- ja Allergiasairaalassa, jossa kaksi lääkäriä siirsi toimenpiteen ensi viikoksi. Ambulanssilla edestakaisin ja kotiin tuloa jouduimme aika kauan sairaalan aulassa odottelemaan. Piti jo alkaa pyytää pitkälleen pääsyä puolisolle, kun väsähti. Silloin juuri tuli kyyti ja pääsimme lähtemään. Kippasivat puolison kotona vuoteeseen ja siihen melkein riisuttuani häneltä vaatteet, nukahti. Uupunut olin minäkin.

En ollut aikaisemmin Iho- ja Allergiasairaalassa käynytkään. Tämä HUSiin kuuluva laitos on Meilahden kaupunginosassa, eikä kovin kaukana Meilahden sairaalakompleksista, jossa on myös Haartman. Huippuosaamista ihosairauksissa, josta syystä puolisokin siellä oli. Hurjia kuvia melanoomatapauksista seinillä ja miten viattoman näköisestä luomesta voi kehittyä vaikka mitä.

Kehuin mennen tullen ambulanssiväkeä, joka sattui kummallakin kerralla olemaan sama. Kohteliaita, avuliaita ja ammattitaitoisia. Minun ei tarvinnut tehdä mitään kuin seurata. Hankkivat tarvittavat dokumentit ilmoittautumispisteestä ja veivät perille asti sairaalassa. Kiitoksia, 9Lives.

Huomenna Ystävänpäivä. Muutama kortti tullut. En ole enää nykyisin lähetellyt itse. Joillekin soitan ja siinä se. Luulisi päivän saaneen alkunsa USAssa, mutta eipäs. Jo muinaiset roomalaiset... Ylistettiin naisten ja avioliiton jumalatar Junoa. Oli uhraamisriittejä hedelmällisyyden nimissä.  Kristityt panivat kampoihin, mutta niin vaan päivä jäi ja  juhlan syyksi kelpasi heillä Pyhä Valentinus. Suomeen Ystävänpäivän vietto rantautui 1980-luvulla. Sydämet ja tykkäämiskortit lähetettiin matkaan. Mikäs siinä, mukavaltahan se tuntuu. Niin että Hyvää Ystävänpäivää itsekullekin huomenna.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti