8. helmikuuta 2015

LUKURAUHAN PÄIVÄNÄ

Täällä minä taas. Suurempia tuulenujelluksia en yön aikana kuullut ja nytkin pihapuut leppeästi tavanomaisissa ojennuksissaan. Pakkasta pari astetta. Että tämmöistä helmikuuta. E soitti Oulun tietämiltä. Lunta runsaasti, ylenpalttisen runsaasti aivan. E oli ollut siinä samassa konsertissa, josta Äijä blogissaan kirjoitti. Konsertissa, jossa 450 kanttoria lauloi. E hehkutti Äijän tavoin ainutlaatuisen tilaisuuden suurenmoisuudesta. Oulu on vireä kulttuurikaupunki juuri musiikin suhteen. Sekös ystävääni riemastuttaa, joka itsekin laulaja on. Minäkin saanut nauttia musiikista Oulussa ollessani hänen luonaan. Näitä pyrähdyksiä sinne kaipaan ja kaiholla muistelen.

Huomenna vireää meilläkin. Pesijät, tuuraaja ja minä kampaajalle. Kotisairaala tulee keskiviikkona ja torstaina vien puolison ihotautiklinikalle pienehköön toimenpiteeseen. Seuraavallekin viikolle jää tekemisiä. Niin että ei tämä aivan pelkästään kotihommia ole.

C soitti. Voi huonosti, ei nuku, vatsaa nipistelee. Voi,voi. Ehdotin, että keskustelisi lääkärinsä kanssa nukahtamispillereistä. C raivostui ja kertoi ex-miehensä käyttäneen unipillereitä ja tulleen aggressiiviseksi. Minäkin otan joskus, jos en saa nukutuksi keskiyöhön mennessä, mutta aggressiivisuutta en itsessäni ole huomannut. Enkä usko, että ex-miehen käytös pillereistä johtui. Tätä en C:lle sanonut.

Kirjailija Laila Hirvisaari (ent. Hietamies) on ideoinut valtakunnallisen lukurauhan päivän ja se on tänään. Kirjojen ostaminen on laskussa. Käydään kirjastoissa, jos luetuttaa. Ei luetuta enää kuten ennen. Ostetaan pokkareita ja ehkä hävitetään luettua. Nuoriso lukee klassikkoja sarjakuvina. Monesti kirjasta tehty elokuva kuittaa lukuelämyksen. Harvoin, ei juuri koskaan, tekee elokuva oikeutta kirjalle ollen muutettu melkein tunnistamattomaksi. Nyt patistetaan kansaa lukemaan. Pitelemään kirjaa oikein kädessä siihen syventyen. Mikäs sen mukavampaa. On hyvä käpertyä nojatuoliin, avata kirja ja lähteä sen sivujen myötä toiseen maailmaan, vieraitten ihmisten elämään. Mennään ostamaan tai lainaamaan  kirja! Luetaan se! Blogeissakin on monia kirjablogeja, joissa  kirjoista keskustellaan. Tutustukaamme niihin. Ja nyt meillä on lukurauhapäiväkin!3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Huomasin kirjautuneeni väärällä Profiililla ja eikun uudestaan :D

  Täytyy avata kirjaa ,kokeilla jos löytyisi keskittymiskykyä niin että voisi uppoutua kirjan maailmaan eikä omaan mielikuvitusmaailmaan :)
  Laitan varmaan kuvia tänään blogiini Apassionatasta :) *halauksia sinulle* ystäväin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mudetikru. Hienoja hevoskuvia. Hevonen on kaunis eläin. Iso kylläkin, mutta useimmiten säyseä kuin lammas. Hyvä kun sait tutustua Apassionata-tunnelmissa.

   Poista