30. marraskuuta 2013

" ÄIDIN KASVIMAALLA RAPARPERIN ALLA..."

Nyt saa tytön kastaa Raparperiksi Oikeusministeriön nimilautakunnan luvalla. Muitakin ei-tavallisia nimiä on ehdotettu ja lupa saatu. Tuulenpoika ja Metsänpoika suorastaan viehättäviä.  Gleia-nimi tyttärelle -ei hullumpi ja Pommiinakin kuulostaa korvaan mukavalta, vaikka alussa onkin pommi. Osa uusista nimistä ovat varmaankin pitkällisen harkinnan tulosta vanhemmilla ja keksimällä keksitty. No,mikäs siinä, sen kun. Kyllähän se on vanhanaikaista, mennyttä ja mielikuvituksetonta olla Leena, Liisa, Ritva, Matti, Kauko tai Niilo. Ihan toista, kun passissa sentään lukee Dalai tai Simmu ja naisella Belladonna. Vai mitä?  Mortemia oli ehdotettu pojan nimeksi, jota nimilautakunta ei puolla. No, onhan siinä tietysti vahva kalman tuntu.

Jyystän tässä semmoista pullaa, johon on leivottu piparkakku päälle, maitokahvin seuraksi. Aamu venähti vähän pitkäksi, kun nukuimme jo toisen yön varsin rauhallisen makoisasti. Tämmöistä onnea sairasperheessä osaa arvostaa. Eilen soitti pikkuserkun vaimo Turun liepeiltä ja kertoi miehensä olevan sairaalassa. Hoito ei rouvaa miellytä, lääkityksetkin aina myöhässä, eikä kukaan ole vastuussa, kun mies oli kaatunut pyörätuolissa katkaisten luita ja olkapää oli muljahtanut sijoiltaan. On pannut reklamaatiota menemään, mutta siihenkään ei ole vastattu. Ehdotin, että ottaa ja tiedustelee, missä mennään.

No, minä otin sitten oikein asennon ja aloin neuvoa, mitä vaimojen kuuluu tehdä. Pitää puuttua ystävällisen topakasti asioihin ja sitten vaatia. Keskustella mennen tullen sekä hoitajien että lääkärin kanssa. Ei saa veltostua, väsyä tai antaa periksi. Olla ihan oikea piikki sairaalan lihassa ja näyttää välittävänsä puolisostaan ja  puolustaa hänen oikeuksiaan. Kukaan muu ei sitä tee. Kiukkuilun höystämä patistaminen ei auta, vaan tehokas asiallisuus sanomisissaan. Ehdotin myös, että sopii panostaa siihenkin, että puoliso jouluksi kotiin. Nyt vielä, kun ministeri Urpilainen juuri eilen painotti kotona olemisen tärkeyttä. Kuten satoja kertoja ennenkin olemme tätä ministereiden suusta kuulleet. Hän vielä sanoi kotihoitoa lisättäväksi. Mitä se sitten tarkoittaneekin? Tämä kiinnostaa minua kovasti. Kun on tästä asiasta kana kynittävänä kunnan kanssa.

Pikkuserkku P:n puoliso sanoi yrittävänsä olla topakampi. Minusta kun on tyhmää ja turhaa näin sukulaisten kesken pauhata. Se ei todellakaan johda mihinkään.Härällä on sarvet ja niihin voi hyvin tarttua, sanotaan ja sitä mieltä minäkin olen. Sainko pikkuserkun puolisoon hiukan puhtia, jää nähtäväksi. Toivottavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti