29. lokakuuta 2012

SUMOPAINIA

Käytiin lääkärissä ja samantien peruutusajalla ultrassa.Niin helppoa. Ultraan lähettänyt tohtori soittaa ja kertoo,vaikka sainkin kyllä alustavasti lausunnon sekä suullisesti että paperilla tutkivalta lääkäriltä.Tultiin tämän kaiken jälkeen kotiin,sillä puoliso väsähti.Huomenna ruokaostoksille uusi yritys fysioterapeutin käynnin jälkeen.

Kotiin tullessa kysyin taksinkuljettajalta,lukeeko hänen tiedoissaan,että pyörätuoli on nostettava rappuun.Kaksi porrasaskelmaa.Luki.Mainitsi vielä selviytyvänsä aivan varmasti urakasta,koska on ollut sumopainija.Tiettävästi edessäni seisoi elämäni ensimmäinen ilmielävä sumopainija.Ei mikään semmoinen paksu ihrainen jötikkä,joita olen nähnyt televisiossa heittämässä suolaa ja nostelemassa vuoroon jalkojaan katseen pysyessä tiukasti vastustajassa ennen ottelun alkua.No,oli kuljettaja tietysti aktiiviaikoinaan ollut rotevampi nykyistä olemustaan,mutta ei kuitenkaan painanut 237 kiloa,kuten tuttu sumopainija Japanissa.

Koko matkan Töölöstä Katajanokalle puhuimme sumopainista,vaikka en tiedä siitä yhtikäs mitään.Kuski oli oikein innostunut kertomaan.Lateli entisten vastustajiensa nimiä sekä liikkeiden,heittojen ja muun liikehdinnän nimityksiä.Kertoi yhä matkustavansa joskus Japaniin jonkun suuren ja tärkeän ottelun takia.Tätä kuljettajaa ei taatustikaan kolkata yömyöhällä.Jo pelkkä se,kun hän mainitsee olleensa sumopainija,panee miettimään,kantsiiko rähinät aloittaakaan.Kevyesti nousi kaksi porrasaskelmaa pyörätuoli ja tiedänhän minä,että se ei ole voimista kiinni vaan tekniikasta.Loppujen lopuksi. Taitaa samoin olla aika pitkälti myös sumopainissa. Joku puolet kevyempi oli eräässä ottelussa paiskannut semmoisen ison,valtavan norsumaisen vastustajansa ulos ja voittanut.Sitäkään en sumopainista tiennyt,että lajissa on paljon judomaisia heittoja ja kiinnipitämisiä.Siihen kummalliseen vyöhön saa takertua.Eikös se jollain omituisella lailla tee myös housujen virkaa? Taksimatkallakin voi viisastua!

Jostain olin lukenut,että sumopainijoiden keski-ikä on lyhyt,kun on liikaa ihraa vartalossa ja kuitenkin on harjoiteltava lujasti kaiket päivät sydänparan yrittäessä pysyä virkeänä tahdissa mukana.Monet lopettavat ajoissa,laihtuvat ja voivat hyvin.Eivät enää syö kuin hevoset.Kuljettaja tunnusti senkin,että sumopainijat juovat paljon olutta hyvän ruuan ohella.No,nyt tiedän tämänkin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti