28. lokakuuta 2012

IHAN VAAN JUTUSTELUA

Miinus neljä mittarissa.Hrrr... Tänään niin kuin monet muutkin päivät sisällä.Huomenna kiikutan puolison lääkäriin.Jos jaksaa,samalla reissulla ruokaostoksille. Valvoin melkein koko yön ties mistä syystä,vaan ei puolison syystä.Siirsin yöpöydän herätyskellot.Saimme ikäänkuin lisätunnin.Nyt olemme taas normaaliajassa.Minulla yleensä menee muutama aamu kesäajan mukaan.Tullaanhan kuin toisesta aikavyöhykkeestä.

En ole pitkiin aikoihin nähnyt matkustusunia.Olen pysytellyt ihan kotimaan kamaralla,mikä asia toisaalta on ikävä.Enkä ole lentänytkään eli siis noussut tuosta vaan ilmaan.Enkä paennut mitään enkä ketään.En siis ole seikkaillut.Toivottavasti en ole kadottanut näitä unia.Joskus minulla on ollut varasto,josta otan unen.Jos haluan tietynlaatuisen unen,valikoimaa on.Melkein aina onnistunut.Alitajunta on ihmeellinen juttu.Yleensä aivot.Turha tässä on alkaa pohdiskella itseään suurempia asioita.Siirrynkin joustavasti seuraavaan.

Kun lähihoitajapesijähaavahoitaja oli viimeksi,katseli hän huusholliani ja kysyi, käykö siivooja.Vastasin totuuden mukaisesti ettei käy.Olen siitä kummallinen ihminen,että otin tämän niin,että meillä näyttää niin putsilta kuin siivoojan jäljiltä.Otan asiat aina minulle edullisina,vaikka pitäisi tietysti ankarasti tuumia,miksi se kysyi.Näyttääkö siivoojan tarpeelta? Pyörähtikö juuri pölykissa hänen jalkojensa ohi? Roikkuuko jossain peräti pari hämähäkin seittiä? Hometta? Muuten sekaista? Onneksi valoverhot ikkunoiden edessä,ettei huomannut lasien olleen vuosikausia pesemättä. Mutta en minä näin ajattele.Kyllä hän kysyi siksi,että koti on siisti ja päätteli "ikäni huomioon ottaen" siivoojan olleen asialla.Päällisinpuolin koti onkin siisti,mutta joskus näkyy kummallisia asioita auringonvalossa.Keväisin varsinkin.Ehkä ensi keväänä pitää hommata se siivooja.

Tänään on vaalipäivä ja puoliso ja minä emme ennakkoon äänestäneet,emmekä äänestä tänäänkään.Ei olisi ollut harmainta aavistustakaan,kenelle olisin äänemme antanut.Sanovat tämän olevan ylen tärkeän vaalin.Ja onhan medioissa puhuttu,puhuttu ja puhuttu ja melkein luvattu.Puhuttiin omaishoitajien palkkion verottomuudestakin.Tästä on jauhettu vuosikausia ja väliin siroteltu sanahelinää,mitenkä meidän työmme on arvokasta ja kuinka me säästämmekään yhteiskunnan varoja hoitamalla läheistämme kotona.Muustakin puhutaan ja paljon.On aina puhuttu.Jättisuurista kunnistakin on puhuttu.Se nyt jos mikä on... kyllä te tiedätte mistä. Mutta katselen minä illalla Kuntavaali-ohjelman.Tuskin sentään vallan loppuun asti.Viime aikoina olen alkanut jo ennen yhdeksää rajusti haukotella,eikä se ole hapen puutetta.Pääseeköhän P-C päättämään oman kuntansa asioista? Illalla tiedetään.

Menenpä tästä siirtämään loputkin kellonajat normaaliaikaan.Itse kellojahan ei siirretä,vaikka niin kehuin kirjoituksen alussa tehneeni.Tai voihan ne siirtää toiseen paikkaan tietysti.Odottelen myös säällistä aikaa tänäkin sunnuntaina,että kehtaan panna pyykkikoneen töihin.Nykyisin joka-aamuinen homma ja siihen juuri toivon saavani huomenna muutoksen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti