22. heinäkuuta 2012

LEENAN PÄIVÄNÄ

Monialataiteilija runoudesta ja proosasta kuvaamataiteisiin William Blake (1757-1827) on sanonut Taivaan ja Helvetin avioliitossaan "Pienen kukan luominen on vuosituhansien työ".Tätä ihmettä käyn jälleen tänään tutkailemaan siistiessäni pelargonia- ja margaretaistutuksia.Kastelua hellän huolenpidon lisäksi tuskin tarvinnee.Eilen satoi.

Toinenkin ihastuksen kohde tänään,kun illalla Teemalla  Jacques Tatin Lystikäs kirjeenkantaja,joka ei varmastikaan   amerikkalaisen kollegansa tapaan soita aina kahdesti.Tykkään Tatista ,kunhan katselua on sopivan harvakseen.Tämäkin leffa ennen nähty,mutta aina on ennen huomaamattomia pieniä nyansseja,jotka saavat hymyn huulille.Elokuvia on tullut katseltua,nyt kun on kanavia joista valita.Jopa Tom ja Jerry piipahtavat kuvaruudussa vanhoista kunnon länkkäreistä puhumattakaan.Nyt aamuvarhaisella paukutteli pyssyllään itse Robert Taylor kuuluisana vasurina elokuvassa Billy the Kid. Sama mies kulutti minulla sekä monella muullakin naisella pakettikaupalla paperinenäliinoja Sumujen sillassa aikoinaan.

Sisäpäivä eilen.Tänään pitää ottaa takaisin.Poutasää kutsuu,kunhan tästä päästään päivää pitemmälle.Puoliso vielä vanhojen kalajuttujen kanssa vuoteessa tosin aamukahvin nauttineena.Paahtoleivän lisäksi palanen viipurinrinkeliä  Leipomo Papusen reseptin mukaan tehty. Muutoinhan rinkeli juontuu jostain aikojen takaa ennen 1500-lukua,kun pullantekijöinä olivat Viipurin fransiskaaniluostarin munkit. Uudempana aikana uunit pysyivät kuumina ja keittiöt pullantuoksuisina kun Vaittinen ja Löppönen Viipurissa ryhtyivät leipureiksi.Kerrotaan myös Pietari Brahen ja Aleksanteri III:n tilanneen rinkelit Viipurista.Minä ostan Salme ja Tapani Papusen rinkelin ja tämä 300g:n leivonnainen on paistettu Lappeenrannassa.

Minulla on ollut Leena-niminen luokkatoveri.Siispä hyvää Leenan-päivää.Ja sunnuntaita.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti