14. huhtikuuta 2012

VALINTA

Yksi elämänvaihe jälleen päättynyt.Lähetin eilen eroilmoituskirjeen golfseurallemme,johon olen puolisoni kanssa kuulunut vuosikymmeniä.Olen ilmoitusta harkinnut monesti aiemminkin,mutta jättänyt tekemättä sen lopullisuuden takia.Vaikka hyvin olemme molemmat tienneet,ettemme enää koskaan kentälle mene.Itse en varsinaisesti ole pelannutkaan.Aloitin muinoin ja muinoin lopetin.Kiitin jäsenyydestä ja toivotin seuralle onnea ja menestystä.Olen  viettänyt hyviä ja muistorikkaita kesiä olemalla klubilla töissäkin  yhtenätoista vuotena.Golfbägit meillä vielä on.Sitten kun niistäkin on päästy eroon,on kaikki golfin parissa loppunut kohdallamme.No,ihmisen elämässä on valintoja ja luopumisia.Näin se menee.

Sataa vettä.Harmaa aamu otti vastaan vilkaistessani ikkunasta ulos herättyäni.Häipyy pihalta viimeisetkin lumen rippeet.Ehkä jo ensi viikolla saan kukkalaatikot 73x73cm vajan seinustalle ja sitten alan mullan vaihtoon ja lisäämiseen.Istutukset toki myöhemmin.Vastahan tässä huhtikuun idusaikoja mennään.Hullut Päivät alkavat Stockmannilla.Tuuraajakin tulee.Menen sinä päivänä katsomaan,mutta en vuosiin ole mitään ostanut siksi,että on Hullut Päivät.Tietää ihmistungosta,jossa en viihdy.Tietää tavaroita,joita en tarvitse.Mutta tietää myös Herkussa ruokaa,jota taas tarvitsen.Niin vaikka laikkarilla olenkin.On muuten pitänyt!

Tänään paperitöitä. KELAan matkakorvaushakemukset. Niitä kertynyt joulukuusta alkaen.Yleensä on niin,että kun olen postiin pannut koko nivaskan,tulee puolisolla lähtö lääkäriin tai hoitajan luo.Se on sitä Murphyn lakia se. Vai onko sittenkään? Netti (josta lunttasin) kertoo,että Murphyn lakia sovelletaan vähän siihen sun tähän virheellisesti lainattuna.Kapteeni Edward A.Murphy tarkoitti alunalkaen,että on huomioitava huolellisuus työssä,jossa voi olla onnettomuuksien riski. Eli siis "jos joku voi mennä pieleen,se menee pieleen". Murphyn sanomaa on väännetty ja käännetty ihmisten suihin sopivaksi ja usein se on pessimistinen hokema,jota kapteeni ei ole tarkoittanut. Siispä otan lusikan kauniiseen käteen ja peruutan KELAn hakemuskaavakkeiden ohella käyttämäni siteerauksen Murphyn laista.Kutsukaamme huonoksi sattumaksi sitä,jos postitettuani hakemukset,joudumme hetikohta käyttämään taas KELAn korvaamaa kyytiä.

Paperitöistä huolimatta: kevät on!

"Pan soittaa. kevät on tullut!
Sävel ilmoissa humisee.
Me tanssimme niinkuin hullut
ja huudamme: Evoe!"

(Lauri Viljanen viimeinen säkeistö runosta Evoe!)

Kaikki me tiedämme "evoen" olevan riemuhuudon Dionysoksen kunniaksi. Eikä Dionysos tokikaan ole vain traagisen taiteen ja viinin jumala,vaan myös "tulemisen jumala". Kevät on tullut!.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti