15. huhtikuuta 2012

ANIMAL PLANETIN KOIRAT

Huomenta.Heräsin hyvin varhain.Pimeä vielä verhosi tienoot.Nyt jo sarastaa.Katselin myöhään illalla Animal Planetin ohjelmia ja eläinpoliisien arkea Amerikoissa.Mitenkä huonosti ihmiset kohtelevat kotieläimiään,lemmikkejään,koiria.Aliravitsemusta,pentupanta vielä aikuisenakin syvälle lihaan syöpyneenä,avohaavoja,joissa toukat elävät,sadoittain kirppuja turkissa,murtuneita nilkkoja,poikki menneitä raajoja... loputtomiin. USAssa ei silkkihansikkain käsitellä eläinten kiduttajia.Sakot rangaistuksina ovat suuret,eikä vankilatuomiotakaan karsasteta.Eläimet otetaan pois muittamutkitta,eikä siinä rukoukset auta,eivät lupaukset paremmasta hoidosta.Kouraisee syvältä sydämestä ihmisen julmuus ja välinpitämättömyys.Onneksi on onnellisiakin loppuja näille tarinoille.Koira toipuu vammoistaan asianmukaisessa hoidossa ja pääsee lopulta hyvään kotiin perheenjäseneksi.Aikanaan se unohtaa tyystin kaiken kokemansa ja antaa aidon ja pyyteettömän rakkautensa uudelle isäntäväelleen.

Sarilta sain kommentin,kiitos,että jos hänkin Hantan esimerkin mukaan alkaisi kuurille.Hei,me laihdutetaan!   Vielä minulla hyvin menee.Päivittäinen kalorimäärä huimasti pienentynyt,samppanjakorkit ja muut pullat  pannassa.Ei ehtoolla tuhteja voileipiä,ei edes toistaiseksi viiniä aterialla.Eilen tein lounaaksi jauhelihapihvejä ja söin salaatin kanssa yhden sekä  pienen perunan.Juomana silkka vesi. Hedelmistä en ole luopunut,enkä aio luopua.Mutta ei tolkuttomasti.Kyllä tämä tästä.Sitä paitsi onhan minulla kokemusta näistä puuhista.On toki,vaikka kuinka monesta eriskummallisestakin dieetistä.Kaikkea on yritetty.Tuloksia saatu ja oltu saamatta.Milloin mikin asia ollut alkuun panijana ja kannustimena.Vuosia sitten kerran piti tulla sutjakkaaksi häitä varten.Olimme saaneet Amsterdamiin kutsun.Toisen kerran piti kiloja karistaa,kun olimme  menossa Hofheim am Taunus-nimiseen kaupunkiin Saksassa tapaamaan jo silloin samoin naimisiin mennyttä ex-poikaystävääni ja hänen perhettään.Nykyisin ei tämmöisiä syitä ole.Ihan vaan mammaraisen omaksi iloksi ja terveydeksi.

Tänään ulos,jos Esteri ei paikalle tule.Eilen tuli ja oli.Koko päivän.Ihan lätäköiksi asti pihalla.On se vaan niin hyvä meillä täällä Suomessa,kun luonnonmullistukset jäävät pakkasiin,vesisateisiin,tuuliin ja joskus tulviin ja pieniin maan valumisiin.Ei huolta järeistä maanjäristyksistä,pyroklastisista tuhkapilvistä,tsunameista tai heinäsirkkojen  invaasioista.On meidän niin hyvä.Pitää muistaa,kun taas pistää marisemaan.Povataan kyllä kerjäläisten maihinnousua entisten kesien tapaan.Ei heistä eroon pääse muulla konstilla kuin lainmuutoksella: kerjääminen Suomessa kielletty. Ihmettelen monen muun lailla,miksi tässä asiassa niin kovin meillä lällyillään? Onko lainlaatijoilla kaikilla siniset silmät?

Tässäpä tämä tänäinen.Heikunkeikun taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti