21. maaliskuuta 2012

ARKISTA TARINOINTIA

Minä monien,monien lailla olen intohimoinen Töölöntorin reunan Dessun blogin lukija ja viimeisimmässä puhuttiin Kielikellon Herneitä nenässä-artikkelista.Siinä samassa muistin,että tokihan minullekin on joskus muinoin Kielikello tullut.Siitä paikasta äkkäsin tilata sen jälleen ja tämän tempun äsken tein.Neljä numeroa vuodessa puhdasta kieliasiaa. Nyt on sitten postiluukun täydeltä sivistystä,kun perjantaisin vielä tipahtaa Suomen Kuvalehti.

Kyöräsin puolison eilen lopultakin parturiin.Sieltä mentiin apteekkiin ja käväisimme myös Argoshallin Iittala-näyttelyssä.No,en taida olla tätä katselmusta enempää kiinnostunut,vaikka huomenna tuuraajapäivänä menenkin kaupungille.Ateneumin Larsson-näyttely siirtyy jälleen viikolla eteenpäin.Onneksi on auki vielä pitkälle huhtikuuhun asti.

Kesäkuussa on kiva retki Kuivasaareen Stadin Slangin järjestämänä.Ruokapuolena veneessä mennessä lohikeittoa ruisleivän kanssa ja tullessa marjapiirakan pala höystettynä vääpelinräkäpläjäyksellä eli vaniljakastikkeella.Saaressa esittelykierros,aseiden,tykkien sun muiden, katselemista ja vanhalla kasarmilla audiovisuaalinen esitys vielä viisastuttamassa asetietoutta ja saaren historiaa.Asiantuntijana Suomenlinnan Rannikkotykistökillan varapuheenjohtaja kommodori evp Mikko Taavitsainen.No,en minä lähde mukaan.Mutta retki siitä huolimatta on kiva.Kerroin muuten vaan.Toivottavasti siitä tulee juttu aikanaan Tsilari-lehteen.Silloinhan minäkin ikäänkuin mukana.Tämä on semmoista nojatuolimatkailua kaikin puolin nykyisin meillä.

Kerjäläisiä näkyi eilen kyyhöttävän jälleen tutuissa asemapaikoissaan kaupungilla.Luulin heidän jo Suomen hylänneen,mutta näin ei ole käynyt.Lisääntyvät vaan ilmojen lämmettyä kevään ja kesän koittaessa.Muuttolinnuiksi en heitä kutsu.Muuttolintuja odotetaan ja niiden näkeminen tuo hyvän mielen.Minusta näiden ihmisten ansaitsemiskeino ei kuulu suomalaiseen katukuvaan.Ainakaan minussa ei synny minkäänlaista sääliä ja halua luopua lanteistani heidän hyödykseen.Annan muualle UNICEFin kautta,Pelastusarmeijan joulupataan ja Punaisen Ristin keräyksiin.

Kaarlo Marjanen (1899-1984),kirjailija ja kriitikko on sanonut:"Miten olla hyvä,kuinka tulla edes paremmaksi? -siinä lopultakin ihmisen tärkein kysymys,sekä yksityinen että kollektiivinen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti