11. maaliskuuta 2012

SUNNUNTAITUNNELMISSA

Teemalta katselin eilen melkein tunnin kestävää Frank Sinatran parhaat laulut-ohjelmaa.Ikivihreä toinen toisensa perästä "Vanhalta sinisilmältä".Hän kuuluu ehdottomasti mieli-ihmisteni joukkoon.Minulla on vanha lp-levy Sinatra´s swingin´ session.Vanhempia lauluja kuten esimerkiksi "Should I" tai "I concentrate on you". Kun viitsin kaivaa vanhan digiboksin ja kynttilälaatikon alta esille levysoittimeni, kuuntelen levyä hurmoksen vallassa. Ohjelman päätyttyä tuli "Skandaalihäät",jonka -suoraan sanottuna- nippanappa jaksoin katsella.Nähty moneen kertaan ja minun kohdallani aika ajanut elokuvan ohi. Eikä sitä pelastanut edes Frank Sinatrakaan Mike Connorin lehtimiesroolissa.

Nukahdin oitis vuoteeseen mentyäni.Jäi kuuntelematta äänikirjasta Satu Rommin matkakuvaus.Teki vanhalla Royal Enfield-merkkisellä moottoripyörällä matkan Himalajalle yhden naisen ja kahden miehen kanssa.Lähtivät Intian Mysoresta kohti pohjoisen kolkan Ladakhinia.Reippaasti ja rohkeasti.Ihailen tämmöisiä ihmisiä,jotka toteuttavat unelmansa nähdäkseen maailmaa.Vuoret minuakin kiehtovat.Onnekseni on ollut useitakin tilaisuuksia niitä lähemminkin katsella eri maissa.Himalajaa en ole nähnyt.Matalampia ovat minun vuoreni olleet ja huomattavasti lähempänä koti-Suomea.

Sain kutsun Stockmannin Argoshalliin,jossa "Iittalan taikaa" 16-25.3.2012.Myyntinäyttely on Klaus Haapaniemen käsialaa ja näytteillä on myös hänen uusi Korento-astiasarjansa.Lasinpuhallustakin saa katsella.Sinne! Stockmannista puheen ollen,luin jostain vanhasta mielipideryppäästä netissä eilen,mitenkä Stockmannia pidetään kalliina paikkana.Olisikohan tämä väite jotain vanhaa perua Stockmannin ollessa ainoa laatuaan Helsingissä ja vaikutti eliitin ostopaikalta? Kallistakin on,totta kai.Mutta on halvempaakin.Niin kuin muuallakin kaupoissa.

Stockmann pitää hyvää huolta kanta-asiakkaistaan,uskollisuus palkitaan.Myyjät ovat ystävällisiä ja kohteliaita,rientävät auttamaan tarpeen vaatiessa.Henkilökuntaa tosin vähennetty vuosien aikana kuten muuallakin.Minua on aina palveltu hyvin,josta annan mielelläni palautetta kehujen ja kiitosten muodossa.Nautin siitä pienestä ylellisyyden tunteesta,joka heti minua kohtaa astuttuani Stockmannille.Nautin siitäkin,että tiedän,mitä mistäkin saa.Tunnen talon.Stockmann on stadilainen siinä missä minäkin.Lainatakseni ja vähän lyhennelläkseni maaherra Olof Wibeliuksen sanoja Runebergin Maaherra-runossa,sanon "ennen mua syntynyt,myös jälkeheni jää".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti