15. lokakuuta 2010

LUNTA ODOTELLESSA

Täällä päin Helsinkiä ei ainakaan eilisiltana lunta tuprutellut.Räntää kyllä satoi jonkun aikaa ja sekin muuttui vedeksi loppuen kokonaan jo ennen keskiyötä.No,ensilumi on nyt kuitenkin eri osissa Suomea nähty,eikä enemmästä ole edes väliä,jos minulta kysytyään.

Mies väsynyt eilen sairaalassa.Johtunee tulehdusarvosta,sanottiin.Antibioottia kolme kertaa päivässä,jos vaikka auttaa.Huolestunut olen kuitenkin.Tullessani sairaalasta poikkesin Herkkuun ostamaan tämän päiväiset hedelmät miehelle.Odottelin kotimatkaa varten ratikkaa pysäkillä.Niitä oli,mutta seisoivat jonoissa liikkumatta minnekään.Ihmisiä kertyi pysäkille.Yleistä ihmettelyä tilanteesta.Odotimme.Kun ei mitään tapahtunut,aloin toivoa taksin ajamista pysäkin ohi.Ja niin tapahtui.Nappasin sen lennosta ja tulin kotiin.Uutisista kuulin koko keskustan olleen ilman raitiovaunuja,koska joku lautakuormaa vienyt kuorma-auto oli huitaissut Sokoksen kulmalla ratikoiden sähköpiuhoja alas.Hyvä oli,että äkkäsin ottaa taksin,sillä olisin joutunut tunteja odottamaan.

Chilen kaivosmiehistä osa yhä sairaalassa tarkkailussa.Bolivialainen mainari päässyt ensimmäisenä pois tämän aamuisen nettiuutisen mukaan.Vaikka ovat fyysisesti kunnossa,psyykinen kunto ei välttämättä ole paras mahdollinen.Jotain jää tästä kokemuksesta,joka ehkä ilmenee aikanaan,kunhan miehet ovat kaivoksessa vankina olonsa käsitelleet.Tuskin yksikään heistä kuittaa noita 69 päivää aivan noin vaan.Toivokaamme,ettei suurempia vaurioita tule ja he kaikki voivat elää elämäänsä normaalilla tavalla,tosin varmasti muuttuneina miehinä.Asiat ovat uudessa arvojärjestyksessä,eikä mikään ole enää itsestään selvää.

Luulen,ettemme sitä lakia saa,joka kieltää kerjäämisen ja leireilyn luvattomissa paikoissa.On niin monta korkean tahon vastustajaa,eivätkä kaikki puolueetkaan ole kiellon kannalla. No,asia etenee kyllä,mutta itsetykönäni epäilen.Onhan nimeni "Tuomas". Niin että saamme vastakin kokea kerjäläisarmeijan invaasioita.

Jatkuu illansuussa ja ihan siksi,kun kävin sairaalassa ja koko blogger on hävinnyt.Tähän taas sain avun ikiomalta tietokone-ekspertiltäni,joka aina tarvittaessa ystävällisesti auttaa,josta olen hänelle ikuisesti,ikuisesti kiitollinen.

Mies sairaalapetissä eilistä virkeämpi,josta asiasta suuresti iloitsen.Antibiootit puree.Ja nyt taidankin kohtapuoliin siirtyä Emmerdaleen.Molskis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti