31. lokakuuta 2010

KUSESSA MINÄKIN?

Emerituspiispa Eero Huovinen on yllättynyt Jari Tervon aforismeista,jotka tämä ei-kirkkoon kuuluva kirjailija on lausunut: "Ajatteleminen on Jumalan ylistämistä" ja "Jos Jumala on olemassa,minä olen kusessa". Minä tykkään jälkimmäisestä,sillä näinhän se olisi koskien meistä useimpia.Siihen Tervon Raamatun paiskimiseen Uutisvuodossa ei entinen piispa ottanut kantaa sen kummemmin.Raamatun saama kohtelu oli aikamoinen veto,kun takuulla arvattiin,mikä kohu siitäkin taas nousee.Meillä on näitä kohahtamisaiheita milloin mistäkin.Tervon monien mielestä epäkunnioittava käytös Pyhää Kirjaa kohtaan oli hänen kantansa Raamatun liian kirjaimelliseen tulkintaan nykyaikana.

Tänään alkaa Ruotsin kruununprinsessan vierailu Suomessa.Prinssi on mukana.HS:n keskustelusivulla ihmetellään jälleen kerran,miksi jostain ihmisestä tehdään maan mahtaviin kuuluva ylitse muiden jopa jo ennen syntymäänsä.Monarkiat alas,kuuluu ajatus.Onneksi näin ei tule ainakaan hetimiten käymään kuningaskunnissa.Hoveissa eletään edelleenkin onnellisina elämän loppuun asti.Näitä satumaisia hovielämän tapahtumia on ainakin minusta kiinnostavaa seurata,häät,hautajaiset,kruunajaiset jne. Meistä tasavaltalaisista osa kaipaa tämmöistä loistoa ja kun itsellä ei ole,niin nautitaan naapurimaitten kuninkaallisista.Ilman kateutta!

Taas on näytetty toteen joidenkin romanialaisten kiinnostus rikoksiin.Helsingissä varastettiin timanttisormuksia ja kaverit jäivät Turussa kiinni yrittäessään livahtaa Ruotsiin laivalla.Miksi aina niin usein juuri romanialaiset? Jokainen tämän kaltainen uutinen ainakin minussa lisää antipatiaa romanialaisia kohtaan.No,rosvot liikkuisivat maasta toiseen ilman Schengenin säännöstöäkin.Silti sanon,että hiiteen moinen säännöstö!

Tänään taas tanssitaan.Kuka tippuu pelistä pois? Viisi paria jää. Cha chaata ja valssissa pyörähdellään.Miten käy mielipojuni Antti Tuiskun tällä kerralla? Sitä ennen ehtisi katsella Marxin veljesten vauhtia.Näiden kaverusten elokuvista en ole edes vanhemmiten alkanut erikoisemmin pitää.Eräs kriitikko väittää nyt nähtävän Neljä naurettavaa naapuria-elokuvan olevan miesten parhaan.Riittääköhän naiivi älyni leffan tämänkertaisen satiirin ymmärtämiseen?

Osa kelloista vielä siirtämättä normaaliaikaan.Omat herätyskellot kyllä panin jo eilen oikeaan aikaan,että osaan säällisesti herätä.Heräsin kuitenkin kesäajassa.Loput kelloista kunhan ehdin ja viitsin.Kun on tikkailla keikuttavakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti