18. syyskuuta 2010

LAUANTAIN FUNDEERAUKSIA

Hyvä uutinen pisti silmään HS:n nettisivuilla ja se on se,että suomalainen trendiravintola on kolmen viikon olemassaoloaikanaan niittänyt mainetta Lontoossa.Keittiömestari Sami Tallberg loihtii aitoja suomalaisruokia asiakkailleen,jotka istuvat jossain tilapäisvarastorakennuksessa odottamassa herkkuelämystä. Hel Yes!-ravintolan omistajana on Antto Melasniemi.Nostan hattuani yrittämiselle ja iloitsen mukana onnistumisesta.Tämmöiset yllätykset gourmet-asiakkaille on tervetullutta vaihtelua kaikenmaailman hienojen ja eleganttien ravintoloiden joukossa,joissa on kallista designia yltäkylläisen upeassa ympäristössä.Paimion parantolan käytöstä poistetuilla Alvar Aalto-tuoleilla on yhtä mukavaa istua odottamassa ateriaa,josta ei edes herra Berlusconilla olisi ehkä pahaa sanaa sanottavana.Tiedä häntä sentään.

Viimeinen lomapäivä urkeni harmaana ja sateen tuntuisena.Pitää saada kukkia kotiin ja aion stadiin.Meinaan hetken nauttia kaupungilla olosta kuten ennen vanhaan.Ei pyörätuolia,ei kasseja kannettavana.Vain pieni kiiltonahkainen olkalaukku ja se ostettu kukkapuketti toisessa kädessä.Ehkä nyt piipahdan syömäänkin tai ainakin kahville.Koetan näyttää semmoiselta naiselta,jolla on hyvästi luppoaikaa ja hän aikoo siitä nauttia.Miten se taas menikään? Palaankin tähän asiaan tänään myöhemmin.Pause!

Klo 13.30

Nyt on olohuoneessa kimpullinen kalloja sekä toisessa maljakossa ruusuja ja muita kukkia.Hemmottelin kaupungilla itseäni ja päätin mennä Stockmannin kahdeksanteen kerrokseen semmoiseen ravintolaan,jossa on kangaspöytäliinat ja tarjoilijat.Fazerin Easy on sellainen.Söin alkusalaatin ja pääruuaksi paahdettua kuhaa pinaatin ja perunamuhennoksen kera.Jälkiruuaksi tilasin paahtovanukkaan.Lasillinen viiniä kruunasi aterian.Tuntui ruhtinaalliselta.Nautin palveltavana olemisesta ja siitä,että käytiin kysymässä "onko kaikki hyvin?".Ja oli.Tippiä en antanut,kun Suomessa se ei oikein ole tapana,mutta hymyn annoin kiittäessäni.Ratikkakin tuli pysäkille passelisti,jotta pääsin hienosti kotiin.Televisiossa alkaa kohta Niskavuoren naiset.Sanon "taas",sillä tämä on uudempi versio ja väreissä.Ilonana,Niskavuoren Aarnen lemmittynä, on Teija Sopanen. Jätänkin väliin,koska uudelleen lämmitetty ei aina ole hyväksi.

Tänään onkin kaapelitaloissa enemmänkin ohjelmaa,sillä kaikki kanavat ovat viikonlopun ilmaisia ja nähtävissä.Joskus katsojat yllätetään.Taitanee mennä koko ehtoo räpläämiseksi,kun kanavia on sentään monta sataa.

Miehellä mennyt yllättäen intervallihoidossa eilinen ilta ja tämän päivän aamu melko hyvin.On kuulemma tohkeissaan,kun pääsee huomenna kotiin.Tilaavat meille invataksin valmiiksi.Ja siitä se arki sitten taas alkaa.Vastedes se olenkin minä,joka esitän kysymyksen "onko kaikki hyvin?". Mutta päätinpä minä hemmotella itseäni vastedeskin joskus.Päätin senkin,että olen moisen kohtelun ansainnut.

Punainen matto,josta olen kertonut,on hävinnyt mattotelineeltä.No olihan se useamman viikon siinä ihmisten kummastelun kohteena.Veikö omistaja pois vai veikö joku muu? Joka tapauksessa maton mysteeri on ratkennut.Vai onko?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti