26. heinäkuuta 2010

KAIKENLAISTA TYYTYMÄTTÖMYYTTÄ

Nonnih,ukkonen jyrähteli ja saimme sateen.Lämpömittarin lukemat kuitenkin enteilevät kuumaakin päivää.Ja niinhän tuota luvattiin.Eikä parane taistella tutkainta vastaan.

Eilen istutin miehen pyörätuolissa pihalle ja aloin puutarhahommiin.Kitkin toisen kukkalaatikkoni pensaston takaa reilusti yli puoli metriseksi kasvaneet siihen paikkaan kuulumattomat kasvit.Mitä lienevät.Pienet,hyvin pienet keltaiset jo nyt kukkineet kukat ja pitkä hontelo varsi.Juurakko niin keveä,että melkein puhaltamalla irtosivat.Kannoin monta sylillistä roskikseen.Ja siistiä tuli.Tuli myös hiki.Kunhan keväällä taloyhtiön puolesta leikatut pensaat taas pääsevät täyteen mittaansa,on niiden taakse jännää heitellä tupakintumpit sun muut roskat.Vielä pääsen rapun kaiteen raosta ne poistamaan,mutta kuinka kauan luuni antavat myöden? Siitä olen jo luopunut,että kerään alakerran pation edustalta perheen 17-vuotiaan pojan heittelemät savukkeen loput.Olemme asiasta keskustelleet ystävällisissä merkeissä,mutta keskustelu ei ole tuottanut toivottua tulosta.Tumpit lennätetään yhä oman pensasaidan yli pation eteen.Olen luovuttanut.

Sitten apteekkiin. Sinnekin on työntekijöiden keskuuteen levinnyt työn tekemisen huolimattomuus.Alan suivaantua.Miehen lääkäri kirjoittaa reseptit vuodeksi ja aina näin puolessa välissä vuotta aletaan apteekissa kertoa,että "enää on sitten 30 kpl pillereitä saamatta,resepti pitää uusia".Kun panen vastaan ja todistan apteekin laskutehtävissä tapahtuneen virheen siksi,että resepti on todellakin vuodeksi,alkaa farmaseutti ankaran laskennan jopa kalkulaattorin avulla.Tulokseksi saadaan,että on tapahtunut laskuvirhe ja pillereitä on vielä vaikka kuinka paljon.Tämä toistuu resepti reseptiltä.Lääkemääräykset ovat sottaisia kaikkine ylipyyhkimisineen ja korjauksineen,joista ei enää ota susikaan selvää.Tämä velttoilu työnteossa koituu aina asiakkaan vahingoksi.Kun on niitäkin,jotka eivät uskalla panna vastaan ja väittää apteekin tehneen virheitä.Eihän nyt farmaseutit... Ja niin tehdään moni turha reseptien uusimismatka lääkäriin.Ja vain sen vuoksi,että apteekissa ollaan kykenemättömiä edes laskukoneen avulla toimimaan oikein.

Eräs ystäväni kävi Tallinnassa.Oli istunut lounaan jälkeen hellepäivästä nauttien penkillä ja katsellut sikäläistä ihmisvilinää.Oli katsellut ja tutkaillut,tullut siihen tulokseen,että virottaret ovat meitä suomalaisia naisia paljon tyylikkäämpiä.Tämän olen itse jo vuosia sitten todennut kuin myös silmillä nähnyt.Tallinnan katukuvassa ei näy niin paljon naisilla pitkiä housuja kuin meillä.Siellä vannotaan kauniin,naisellisen kesäleningin nimeen.Meillä tämä näky niin pikkutytöillä kuin aikuisilla naisilla on harvinaista herkkua.Täällä mennä taaperretaan niin kotipihalla kuin kaupungilla samoissa rontteissa.Yleensä ne muistuttavat jonkunlaisia rennonoloisia pitkälahkeisia ulkoilu- tai lenkkeilyvaatteita,jotka usein vielä ovat nähneet paremmat päivänsä vuosia sitten.Laskin kerran eräänä syyspäivänä ratikkamatkallani kotoa keskustaan hameitten määrän naisilla.Näin neljä! Kaikki muut kulkivat pitkissä housuissa.

Eikö suomalainen nainen matkoillaan muissa maissa huomaa eroa? Eikö mikään raksuta päänupissa,että voisi joskus jättää ne iänikuiset farkut kotiin ja pukeutua leninkiin? Katukuva muualla Euroopan kaupungeissa on todellakin toisennäköinen,jota ilokseen katselee.Naiset ja lapset elegantteja,miehet kiillottavat kenkänsä tyylikkään vaatetuksensa jatkeeksi.Yksikään ei ole kuin juuri pururadalle lähdössä.
Mitä kenkiin tulee,täällä näkee! Kenkiä on hauska katsella.Ovat yleensä suomalaisella miehellä ehjät,mutta kiillotus on unohdettu.Mitä nyt kenkätehdas teki silloin joskus.Nahka on varpaiden kohdalla valjennut näyttäen kuluneelta.Niissä on parin vuoden takaiset mudat kokkaroituneena pohjan reunoihin.Usein ovat kuitenkin lenkkitossuja muistuttavia jalkineita,joita myös sopisi silloin tällöin puhdistella.Helteellä on sandaalit poikaa niin naisilla kuin miehillä.Monen naisen jalat kaipaisivat edes pikaista pedikyyriä.On kovettumia,kynsissä kulunutta lakkaa,eikä puhtauskaan aina ole ylenpalttista.Herätkää naiset.Vaalikaamme kauneuttamme! Otetaan oppia Viron naisista!

Huomenna torille ja kauppahalliin.Näin olen päättänyt ja näin tapahtuu. Enkä edes erään ystäväni lailla sano "jos Luoja suo",kun tämä jossittelu on aivan turhaa.Ihmisen pitää katsoa edes niin pitkälle kuin huomiseen.Eikä mikään estä suunnittelemasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti