7. toukokuuta 2010

PERJANTAINA PÄIVÄLLÄ

Lisää orvokkeja tänään sittenkin.Kukkalaatikko saatava näyttäväksi ja pöyheäksi,että rapusta ulos astuva mahdollisesti hiukan allapäin oleva nähdessään kukkia,saattaa murheensa hetkeksi unohtaa.Valikoima vaan pitäisi saada sointuvaksi ja torilla on onneksi iso sorttimentti ja värikirjo.

Vieläkään ei kansanedustajalle lähettämääni postiin ole vastattu.Saattaa olla,että siihen jääkin.Vammaisten ja vanhusten tarvikkeiden supistamisesta on jo lehdissä ollut,on kyselty ja on vastattu.Kaupunki pitää pintansa ja laskee summaa,mikä tulee säästöstä,kun tarvikkeiden saantia pihistetään.Vuosien aikana olen moneenkin eri asiaan puuttunut.Mm.vammaiskuljetuksiin siinä mielessä,että invataksiyhtiöt eivät aina ole sitoneet pyörätuolia kuljetuksen ajaksi neljästä kohtaa kiinni,vaan joko kahdesta tai kolmesta.Kun mieheni oli kaatunut invataksissa tuolineen eräänä päivänä,piti tilata ambulanssi tarkistamaan,ettei ollut itseään loukannut iskettyään päänsä kaatuessaan pyörätuolin nosturiin auton jarruttaessa.

Kaatumisia tapahtui melko usein invatakseissa asiakkaille.Jokunen päättyi myös murheellisesti kuolemaan.Oliko syynä kuljettajien laiskuus vai vääränlaisten määräysten orjallinen noudattaminen? Sittemmin määrättiin kaikki kuljettajat kiinnittämään pyörätuoli neljällä remmillä,sekä vielä asiakas yhdellä omaan pyörätuoliinsa. Samoin puutuin invataksiyhtiöiden kuljettajien huolimattomuuteen jättää kuljettamansa asiakas heitteille huolehtimatta siitä,pääseekö tämä määränpäähänsä.Tämä kuuluu heidän tehtäviinsä,jos siitä on sovittu kuten mieheni tapauksessa.Monet asiakkaista "näyttävät normaalilta".Vamma voi olla aivoissa,joka ei näy,mutta aiheuttaa sen,että kykeneväisyys toimimaan on heikkoa. Olen hanakka tarttumaan epäkohtiin,enkä pelkää isojakaan johtajia.Mieheni jo aikoinaan minulle opetti,että kun asioita aletaan hoitaa,on aina pyrittävä mahdollisimman korkealle taholle asiansa esittämään.Sitä olen noudattanut.Pidän haasteista, liittyvät sitten niin vammaisiin,vanhuksiin kuin meihin muihinkin Helsingin asukkaisiin.

Mutta olenkohan sittenkään ollut ja ole tarpeeksi "ryhdistäytynyt"? Itse mielestäni olen koko omaishoitajuusaikani kuin myös ajan ennen sitä toiminut melko aktiivisesti monissakin asioissa.En ehkä tarpeeksi sittenkään.

Islannin itsestään ääntä pitävä ja tuhkapöllähdyksiä lähettävä tulivuori ei suinkaan ole nukahtanut.Povataan sen vielä heräävään suurempaan ääneen ja tuhkamassaan kuin aikaisemmin.Nyt jo taivaalla leijuu semmoista,mikä on taas pannut rajat lentoliikenteelle ainakin Irlannissa.No,saas nähdä,mitä tuleman pitää.

Sataa.Olen jo ehtinyt kaupungilta kotiin sitten edellisten tarinoimisten ja pannut orvokit laatikkoon visusti tukevan sadeviitan alla.Ei kastunut muuta kuin orvokit ja puutarhakäsineeni.On kukat vaan niin kauniita!

Iltapäivälehtien lööpit tiesivät,että ehtiväinen pääministerimme huuhailee vieraissa.Ja kihlattu morsian sen kuin vaikenee.Eikö noin pitkä mies osaa päättää? Playboy-tyttö ja kirjailija Kata Kärkkäinen on lööpin mukaan se ihminen,jota pääministeri ahkerasti tapailee.Mikähän olisi syy moiseen? No,se saattaa selvitä joko seuraavasta lööpistä tai Seiskan juorupalstalta.Pitäähän tämä saada tietää,vai mitä.

Moni muukin asia odottaa vastausta.Menen miettimään kysymyksiä.Heipparallaa tältä päivältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti