18. marraskuuta 2021

VÄHIIN KÄY ENNEN KUIN LOPPUU

 Vielä kaksi tuntia enkkua ja sitten seuraavan kerran tammikuussa. Olin kirjastossa ja käytin nyt ensimmäistä kertaa lainauskorttiani. Löysin elämäkerroista Anthony Holdenin  William Shakespeare kirjan. Caudeamus 2003, sidottu järkäle. Vuonna 1999 ilmestynyt alkuteos. Näytin kurssikaverilleni, joka näytti jostain syystä hämmästyneeltä. Kerroin seuraavasta elämästäni, jolloin ensitöikseni joko asun tai vierailen Lontoossa ja  Globe-teatterissa. Sitä ei ollut vielä uudelleenrakennettu, kun kävin. Kirja saa olla lainassa neljä viikkoa, jolloin jos muita lainauksia ei ole, voi lainausaikaa pidentää. Jos panen töpinäksi, saan sen kuukaudessa luettua. On muutakin luettavaa.

Kurssikaverini valokuvaa. Eikä mitä tahansa kuvia, vaan taidekuvia, joista on parastaikaa näyttely.  Hän kanniskelee aina mukanaan kameraa kuin Signe Brander aikoinaan. Vehkeet ovat nykyisin huomattavasti kevyemmät kuin Branderilla. Sekä toki kehittyneemmät. Minäkin aikoinani ottanut paljon valokuvia. Oli zoomit ja telineet ja kaikki. Mutta taso... no niin, ei kovin taidokasta luokkaa, eikä taidekuvista voinut puhuakaan. Senkuin näppäilin. Sitten erään jutun seurauksena hävitin kamerani kaikkine varusteineen ja se oli siinä. 

Opettelemme englannin tunnilla amerikkalaisia liikennemerkkejä (???). Kirja on amerikkalaisvoittoinen ja sitä myöten englanti amerikkalaista. Hienoinen ero joissakin sanoissa. Niitä liikennemerkkejä siis opeteltiin, vaikka en minä ainakaan aio USAan ajelemaan. Toki haaveena oli nuorempana se kuuluisa Route 66. Ei enää entisensä, mutta pätkittäin. Jäi haaveeksi, enkä koko mantereelle koskaan edes mennyt.

Illalla aloitin Shakespearen lukemisen. Aivan alussa pähkäiltiin, kuten monessa muussakin hänen elämäkerrassaan, oliko Shakespeare Shakespeare ja kirjoittiko sen mitä väitetään? Oikeastaan, mitä väliä sillä on? Mestarillista tekstiä joka tapauksessa. On tässäkin kirjaston kirjassa ikäviä reunahuomautuksia. Kuka viitsii moista harrastaa? On huutomerkkejä, alleviivauksia ja outoja merkintöjä. Tukkapöllyä sottaajalle!
2 kommenttia:

  1. Ei tosiaankaan kirjaston kirjoihin saa mitään kirjoitella! Ihan käsittämätöntä!

    VastaaPoista