27. marraskuuta 2021

ONKO TAKSISSA TURVALLISTA ?

 Jatkoin museokortin voimassaoloa. Onnistuin sähläämään toimenpiteen. Piti soittaa. Piti olla jonossa ja kuunnella "palvelemme sinua mahdollisimman pian". Suljin puhelimen ja odotin tunnin. Soitin taas. Olin jonossa. Suljin. Soitin. En ollut enää jonossa. Sain toiseen päähän ihan ihmisen, jonka kanssa selvitin sähläämiseni, joka oli aiheutunut vain minusta ja taidostani käyttää tietokonetta. Lopulta museokortin voimassaolo jatkuu ja museokäyntini ovat mahdollisia kortilla pitkälle eteenpäin. 

Olen ostanut ensi vuoden kalenterin. Olenko tapojeni orja, kun se on aina samanlainen? Siinä pitää olla tasku, jota en koskaan käytä. Taskukin tuntuu turvallisen  mukavalta. Voihan se joskus olla tarpeen. Mitä sinne voi panna? Laskut tulevat maksetuiksi automaattisesti ja jos sellaisen saa, tulee sekin sähköisesti. Alkaako paperi olla turhake? Kopiopaperi ei ole. Paperinenäliinaa tarvitaan. Lautasliinatkin paperista. Tsilari-lehti on hyvää paperia. Englannin kurssikirja myös. Ehkä senkin saisi näytölle, kuten monia muitakin kirjoja. Tarkemmin ajatellen, paperi on edelleen tärkeä tarvike. Suomihan on paperimaa. Tarvitsemme paperia päivittäin jossakin. On turvallista, kun on paperia. Miksi ajattelen koko ajan turvallisuutta kaikessa? 

Onko taksissa turvallista, kysytään tänäpäivänä. Vuosia sitten jouduin itsekin taksinkuljettajan väkivallan kohteeksi. Olin antanut maksun ja hän heitti yhtäkkiä  rahat jalkoihini lattialle. Kumarruin niitä nostamaan, jolloin hän kävi käsiksi. Pyysin kuittia, koska olisin siitä nähnyt minkä taksifirman alaisuudessa hän toimii. Ei antanut. Tein suullisen valituksen, mutta kuljettaja oli jo ehtinyt kertoa oman versionsa: minä olin käynyt hänen kimppuunsa. Häntä uskottiin. Käytin noihin aikoihin paljon takseja. Ja nyt on ilmennyt ikäviä tarinoita taksinkuljettajien käyttäytymisistä asiakkaita kohtaan. Moni kysyy, voiko taksiin enää mennä?

Pakkaspäivä. Tämänpäiväinen lukema mittarissa on vasta alkua. Täytynee kaivaa kaapista villahousut ja siirtyä muutamaa denieriä paksumpiin sukkiin. A valitteli eilen, kuinka kylmää on eteläisessä Espanjassa. Ei kunnollisesti yli 15 plusasteenkaan.  Polttelee takassa puita ja pitää tulta kynttilöissä. No, tiedetäänhän talojen rakentaminen etelässä, jotta uskon hyvinkin hänen palelemisensa. Olen matkaillut talviaikaan ja ollut kylmissäni hotelleissa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti