25. marraskuuta 2021

MASKIT TAKAISIN

 Shakespeare on siinä jamassa että palautan sen kirjastoon. En lukenut kokonaan kirjaa. Sen minkä luin minua suuresti kiinnosti. Siirryin sujuvasti takaisin Paul Therouxin Dark Star Safari Overland from Cairo to Cape Town´iin, joka on pienipränttinen 495-sivuinen pokkari ja jota en ole koskaan päässyt loppuun asti. Ilmestynyt vuonna 2002. Uusi yritys.

Olemme siirtyneet takaisin maskiaikaan. Enkun tunnilla kaikilla oli taas naamari ja minun kuuloni heikkeni huomattavasti, kun maski peittää puheet. Vielä yksi tunti ja sitten on joululoma. Jos olisin vielä koululainen, hihkaisisin tässä kohtaa JIPPII. Nyt ajattelen, että onpas peijakkaan pitkä loma, kun vasta tammikuun puolen välin jälkeen alkaa taas opiskelu. Opettajalle aiomme antaa jonkun lahjan. Pähkäiltiin lajia, enkä sitten kuullut, mihin oli päädytty. Raha kerätään ensi viikolla. Ennen vanhaan opettajalle annettiin omena.

Soitin P:lle Hämeenlinnaan.  Emme ole kuulleet toisistamme aikoihin ja juttua riitti. P aikoo maalata vielä yhden taulun ja sitten panee pensselit santaan. On koko ajan muita intressejä ja aktiviteetteja. Näyttelyitä hänellä ei enää kuulemma ole. Toivottelimme hyvät joulut ja lopetimme rupattelun. Olen joskus tuntenut toisenkin taiteilijan Hämeenlinnassa. Hän oli R ja tahtoi tehdä minusta muotokuvan, mutta isä kielsi. En ollut vielä aivan aikuinen ja ikäväkseni olin isäni käskyvallan alainen. R vakuutti, ettei kysymyksessä ole kuva, joka ei saisi puritaanisen isäni hyväksyntää. Isälläni oli kuitenkin omaperäiseksi muodostunut kuva taiteilijoista. Ja olivathan he hurjaa joukkoa, boheemeja suorastaan. Jotkut asuivat Pariisissa asti ja joivat aamusta iltaan kulmakahvilassa Absinttia. 

Olen alkanut ottaa vastaan jo joulun odotusaikaa. Joulupuu lähtökuopissa olohuoneen lattialla valmiina siirtymään parvekkeelle. Poppanan kaivoin kaapista keittiön pöydälle. Aloitin myös ankaran valinnan, minkä kranssin laitan oveen. Lisää potkua tulen saamaan Tuomaan markkinoilta, kunhan Kauppatorille asti pääsen. Joulu alkaa maistua päivä päivältä enemmän joululta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti